Romania Curată

Averi și conflicte de interese. Publicăm banii, casele, mașinile și firmele aleșilor. Astăzi, Regiunea Nord – Vest

An de an, pe 15 iunie, cei ce ne conduc destinele la nivel local sunt nevoiți să își publice averile. Uneori apar diferențe mari între precedentele și actualele. Uneori apar diferențe mari între ce declară și ce au, de fapt. Aici ar trebui să intervină Agenția Națională pentru Integritate, ba chiar și Direcția Națională Anticorupție în multe cazuri. România Curată vă prezintă grupat, pe regiuni, în opt episoade, banii, casele și firmele celor care, teoretic, muncesc pentru ca cetățenii să o ducă mai bine. Dar, în timp ce în buzunarele cetățenilor de rând nu se vede o schimbare în bine, edilii și funcționarii prosperă.

România Curată nu are pretenția că a verificat toți aleșii locali, dar cei care au bugete mari pe mână – președinți de consiliu județean, primari din marile orașe, prefecții județelor – se regăsesc în rândurile de mai jos, dar și în episoadele următoare.

***

Citește aici averile și conflictele de interese ale aleșilor din Regiunea Vest

***

Soţia primarului din Bistriţa Năsăud, abonată la contractele pe bani publici

primar ovidiu teodor cretu

La nivelul primarilor, edilul din Bistriţa Năsăud, Ovidiu Teodor Creţu este cel care a avut cel mai mult de beneficiat de pe urma contractelor pe bani publici. Evident, nu în mod direct ci prin intermediul soţiei sale. Aceasta este doctor şi deţine un cabinet de medicină de familie şi de medicină a muncii. Beneficiile au venit în mod constant  în ultimii patru ani, prin contracte cu instituţii publice, obţinute prin atribuire directă. De exemplu, în 2011, şoţia primarului, care a prestat servicii ca medic la Şcoala Sfânta Maria (Liceul Tehnologic Special “Sfânta Maria”) a obţinut venituri în valoare de 110.614 lei, aşa cum reiese din declaraţiile de avere ale edilului. În 2012, soția lui Ovidiu Creţu a semnat alte 14 contracte de servicii de medicina muncii, cu durată de unu sau doi ani, cu grădinițe, școli, sau instituții publice, toate prin atribuire directă.

De exemplu, valoarea contractului pe un an, semnat cu DGASPC Bistrița, a fost de 26.448 de lei, iar cel semnat cu Spitalul de Urgență Bistrița, valabil tot un an, de 20.000 de lei. În 2012, soţia primarului a avut contracte de acest gen care au totalizat 76.318 lei.

Un an mai târziu, în 13 iunie 2014, primarul publica o nouă declarație de interese, în care sunt enumerate alte contracte ale soției. În document se arată că aceasta a încheiat, în 2013, cu Spitalul de Urgență din Bistrița Năsăud, un contract de servicii de medicina muncii, cu valabilitate de un an și cu o valoare de 24.000 de lei. De altfel, potrivit declarației de interese, în 2013, ea a semnat cinci contracte de medicina muncii, dintre care unul, în valoare de 1925 de lei cu Liceul Tehnologic Sfânta Maria (care este la aceeași adresă cu Şcoala Sfânta Maria, unde este și medic), unul cu Liceul Tehnologic Lechința, în valoare de 2695 de lei, și unul cu RA Romsilva Bistrița, în valoare de 5930 de lei. Cele trei contracte sunt valabile timp de un an. Tot în 2013 a semnat și două contracte cu două societăți comerciale, unul,  cu  SC “AQUABIS” SA (operator regional de apă, aflat în subordinea CJ Bistrița Năsăud), în valoare de 22.800 de lei, valabil timp de un an, iar celălalt cu SC “LUCRĂRI DRUMURI PODURI” SA (fosta Regie Autonomă de Drumuri și Poduri Bistrița-Năsăud), aflată sub autoritatea Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud, în valoare de 6895 de lei și valabil timp de un an. Contractele cu instituţii publice, obţinute în aceeaşi manieră, au continuat şi în 2014.

În declarația de interese pe 2015 a primarului, sunt enumerate contractele de medicina muncii semnate de soție în 2014. Pe listă apare LDP Security SRL (societate subordonată Consiliului Județean, rezultată în urma desființării, în 2014, a Direcției de Pază ), din nou SC LUCRĂRI DRUMURI PODURI SA ( 3990 de lei pentru un an), Romsilva Bistrița (8.350 de lei pentru un an), DGASPC Bistrița (26.170 de lei pentru un an), Spitalul de Urgență Bistrița (24.000 de lei pentru un an), Aquabis SA (2.280 de lei pentru un an), Liceul Tehnologic „Sfânta Maria” (1470 de lei pentru un an).  De asemenea, au fost semnate contracte și cu Casa Județeană de Pensii sau Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Toate contractele din 2014, în valoare totală de 96.276 de lei au fost obținute prin atribuire directă.

Interesant este că în declarația de avere din 2014, primarul raporta că soția a obținut, în anul 2011,  venituri în valoare de 142.687 de lei, din activitatea cabinetului de medicina muncii și medicină de familie. Culmea este că în declarația de avere postată zilele trecute sunt menționate tot sumele aferente anului 2011, dar veniturile cabinetului medical al soției „au scăzut” la 128.312 de lei.

Primarul şi preşedintele CJ, colegi de partid şi vecini. Soţia primarului are de beneficiat

Se observă cum, între primarul Ovidiu Creţu (respectiv soţia sa) şi instituţiile subordinate Consiliului Judeţean Bistriţa există această legătură contractuală. Nu este singura, însă. Se pare că familia Creţu este şi vecină cu familia preşedintelui CJ, în comuna Colibiţa unde nevasta primarului din Bistrița Năsăud a moștenit terenuri în 2012, iar președintele CJ Bistrița, Emil Moldovan, şi-a luat şi el proprietăţi.

Emil Moldovan cj bistrita

Potrivit declarației de avere pe 2015, publicată de preşedintele CJ Bistriţa, familia Moldovan Emil și Viochița a obținut în perioada 2002-2011, prin cumpărare sau cumpărare și actualizare date carte funciară, mai multe terenuri  în satul amintit. Tot în Colibița, președintele CJ Bistrița și soția lui, care este auditor extern la Camera de Conturi Bistrița, și-au construit, în anul 2007, o casă de vacanță.

Președintele CJ Bistrița este președinte interimar al Organizației Județene a PSD Bistrița, el demisionând din funcție anul trecut, din cauza rezultatelor slabe ale social-democraților la alegerile prezidențiale. În luna noiembrie a anului 2012, și primarul Ovidiu Creţu a demisionat din funcția de președinte al Organizației Municipale bistrița a PSD, motivul fiind- după cum relata presa locală- că că nu a putut impune un candidat, pe care îl susţinea pentru parlamentare, în persoana directorului Colegiului Național Liviu Rebreanu, Constantin Rus.

Primarul din Baia Mare a primit un dar de 1,5 milioane euro de la mama sa. El i-a dat, în schimb, câteva imobile. Pe bani!

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, fost deputat de Maramureş în mandatul 2008 -2012, se poate mândri cu afaceri de succes dar şi cu rude foarte bine intenţionate.

catalin chereches zidul prostiei

În declaraţia de avere a lui Cherecheş figurează 3 terenuri intravilane şi case moştenite în 2002 pe care le deţine alături de mama sa. Datele se găsesc în declaraţia de avere înregistrată în 2014. Pe 2015 primarul din Baia Mare nu are încă publicat documentul.

Cherecheş avea în 2013 alte două terenuri în Baia Mare şi spaţii comerciale, cumpărate de el în 2006. În acelaşi an 2013, o parte din aceste bunuri imobile au fost vândute mamei, pentru 867.344 lei.

Dacă primarul îi dă mamei sale lucruri pe bani, în sens invers lucrurile nu stau la fel. Aceeaşi declaraţie de avere din 2014 subliniază relaţia deosebită a lui Cherecheş cu mama sa. El a primit de la aceasta un „dar manual în numerar” în valoare de 1,5 milioane lei. Povestea acestei donaţii este ceva mai complexă, după cum a dezvăluit şi România Curată în 2011. Iniţial, banii figurau în declaraţia de avere a Vioricăi Cherecheş, şef la Spitalul de Boli Infecţionase, ca împrumut pentru fiul său, în preajma campaniei electorale din 2008. Ulterior, împrumutul a devenit donaţie. Nu se ştie exact cum a reuşit mama lui Cherecheş să strângă aceşti bani pentru a-i da fiului său, având în vedere că este vorba despre o sumă de aproape 6 milioane de lei, iar Viorica Cherecheş era în perioada medic, director al Spitalului de Boli Infecţioase din Baia Mare.

Cătălin Cherecheş este acţionar sau asociat la trei firme, respectiv VDC Holding SRL, VDC Medical SRL  şi Sevaro SA. La primele două a împrumutat cu 915.977 lei, respectiv 571.721 lei. Un al treilea împrumut pe care l-a acordat Cherecheş în nume propriu are o valoare de 150.000 de euro. Destinatara este Irina Mănăilă, asociatul său la VDC Holding şi administrator la VDC Holding şi VDC Medical.

Preşedinte Consiliul Judeţean Bihor este șef și acasă: aduce cei mai mulți bani

Preşedinte Consiliul Judeţean Bihor, Cornel Popa, nu a depus la timp declaraţiile pe anul 2015. Declaraţiile de avere din 2013 şi 2014 par identice, fiind trecute aceleaşi bunuri: un teren de 4.300 mp în Oradea din 1996, un apartament de 45 mp în Oradea cumpărat în 1996, un apartament de 70 mp în Oradea dobândit în 1981, o casă de 600 mp în Oradea dobândit în 2011, o casă de 90 mp în Nucet toate dobândite împreună cu soția, care mai are și o casă de 150 mp în Oradea moştenită în 2013.

cornel-popa

Banii în familia Popa vin de la președintele CJ Bihor, care în anul 2013 a avut venituri de 55.668 lei – indemnizaţie preşedinte CJ, în timp ce soția a adus în casă cam o treime din venitul soțului, ea având un venit de 18.085 – salariu de la Grădiniţa nr. 54 din Oradea.

Primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a câștigat mai mulți bani anul trecut

Ilie Bolojan, primarul orașului Oradea, și-a depus declaraţia de avere pe anul 2015, dar nu există nicio diferenţă în ceea ce priveşte bunurile în raport cu anul 2014. Acesta deţine două terenuri (unul de circa 21.000 și unul de 4.043 mp, ambele moştenire din 2007, în Valea Crişului, un spaţiu comercial de 40 mp cumpărat în 1992 împreună cu soţia în Aleşd, judeţul Bihor, un apartament de 40 mp cumpărat în 2003 în Aleşd, judeţul Bihor, o casă de 100 mp moştenită în 2007, dar și un apartament de 65 mp cumpărat în 2008 în municipiul Oradea.

bolojan-600x400

Ilie Bolojan mai are în 2014 un credit contractat în anul 2008 pe o perioada de 25 de ani în valoare de 53.500 euro la Banca Italo-Romena care în 2015 a scăzut la 52.000 euro.

În anul 2015 a declarat venituri de 49.116 lei – salariu de primar, cu 1.100 de lei mai mult față de cât a raportat în anul precedent. În declaraţia de interese din 2015 Bolojan figurează ca şi acţionar 100% la Compania SC CAMPUS COM SRL, firmă aflată în picaj și la care lucrează soția primarului.

Prefectul judeţului Bihor, acțiuni noi la două firme

Potrivit declaraţiei de avere din 2014 şi 2015, prefectul Adrian Claudiu Pop deţine un teren de 696 mp donaţie/cumpărare împreună cu soţia, o casă de 350 mp construită în 2007 împreună cu soţia, un apartament de 134 mp cumpărat în 1994, bijuterii în valoare de aproximativ 75.000 lei. În anul 2013 a vândut un autoturism pentru care a primit 16.000 euro.

3claudiu-pop-600x450

Acesta are un depozit deschis în 2009 la BRD – Oradea care a crescut de la 20.000 lei la 22.505 lei din 2014 până în 2015. Acesta mai deţine un card de alocaţie copil deschis în 2004 la BCR – Oradea care a crescut de la 1.564 lei la 2.047 lei din 2014 până în 2015. Prefectul mai deţine o casetă valorică la Banca Italo-Romena Oradea care în 2015 faţă de 2014 a scăzut la 40.000 euro faţă de 50.000 euro.

În 2015 apare în plus faţă de 2014 un card de salariu la Raiffeisen Bank Oradea de 40.544 lei.

Acesta deţine şi în 2014 şi 2015 acţiuni sau părţi sociale la următoarele societăţi:

 • SC MILENIUM HOTELS SRL – cotă de participare 50 % – valoare 155.085 lei;
 • Un împrumut de 58.396 lei acordat societăţii SC MILENIUM HOTELS SRL;

În 2015 în plus faţă de 2014 acesta mai deţine acţiuni sau părţi sociale la următoarele societăţi:

 • DFEE ELECTRICA SRL – număr de titluri 3333 – valoare 45.000 lei;
 • VIKING SRL – cotă de participare 25 % – valoare 100 lei.

Atât în declaraţiile de avere din 2014 cât şi în cele din 2015 acesta are la capitolul datorii:

 • 3 carduri de credit în valoare totală de 73.520 lei (limită de credit) la băncile Credit Europe Bank, BRD Oradea şi BT Oradea;
 • În 2015 a luat 2 credit ipotecare de la BRD Oradea, unul în valoare 263.200 lei şi unul de 347.000 lei;

La capitolul venituri în declaraţia din 2015 este trecut un venit de 64.033 lei încasat de la Prefectura Bihor şi o normă de hrană de 8.760 lei.

Soţia a încasat de la BNR Bihor o sumă nedeclarată, 8.757 lei de la MILENIUM HOTELS SRL şi s-a angajat din mai 2015 la firma SAPIENT SRL.

Aceasta a mai avut venituri de 9.240 lei din consultanţă fiscală.

Tot în 2015 prefectul din Bihor a declarat venituri 7.208 lei imdemnizaţie alegeri, 28.980 lei cheltuieli de judecată de la ANI, 60.000 lei donaţie de la Popa Andrei, bonuri de masă 1.028 lei de la MILENIUM HOTELS SRL, alocaţie copil 480 lei. În declaraţia din 2014 venitul încasat de la Prefectura Bihor este de 60.455 lei.

Potrivit declaraţiei de interese în 2014 Adrian Claudiu Pop era acţionar doar la firma MILENIUM HOTELS SRL cu acţiuni 50 % în valoare de 155.085 lei. În 2015 acesta este în plus acţionar 25 % la firma VIKING SRL, valoarea părţilor sociale fiind de 100 lei.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul listafirme.ro cifra de afaceri a firmei MILENIUM HOTELS SRL a crescut de la 1,8 milioane lei în 2013 la 2,1 milioane lei în 2014, însă dacă în 2013 a avut un profit de 4.800 lei în 2014 a avut o pierdere de circa 141.000 lei.

Preşedinte Consiliul Judeţean Sălaj are soție bine poziționată în companiile locale

Preşedinte Consiliul Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, nu are diferenţe semnificative între declaraţiile de avere dintre 2014 şi 2015. Acesta deţine împreună cu soţia un teren de 975 mp în Zalău dobândit în 1993, un teren de 15.000 mp în Panic, dobândit în 2002-2003, un teren de 5.000 mp în Sacadat – Bihor, dobândit în 2003 prin donaţie, o casă de 300 mp în Zalău dobândită în 1995, o Dacia 1100 din 1970 primită prin donaţie. tiberiu marc

În 2014 acesta avea un împrumut nerambursat de 87.000 lei care în 2015 a scăzut la 32.638 lei. La capitolul venituri acesta încasează 72.701 lei indemnizaţia de la Consiliul Judeţean în 2015, şi 12.000 de la Asociaţia RDI BH Someş Tisa. Soţia are 3 surse de venit:

 • 856 lei – membru CA – TRANSURBIS ZALAU
 • 4165 lei – preşedinte – Asociaţia Lumină Iubire Armonie
 • 856 lei – membru CA – Societatea Uzina Electrică Zalău.

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt: niciun ban în conturi

prefect ionel ciunt

Nu sunt diferenţe semnificative între declaraţiile de avere dintre 2014 şi 2015. Numit prefect în 2013, Ionel Ciunt deține, conform ultimei declarații de avere, un teren intravilan și o casă în localitatea Crișeni. Terenul a fost achiziționat în 2002, iar casa a fost construită în 2005. Tot în acel an, Ionel Ciunt și soția sa au cumpărat o casă în localitatea Beregsău, județul Timiș, și au contractat un credit în valoare de 100.000 de lei. De asemenea, familia Ciunt este proprietara unui apartament în suprafață de 77 de metri pătrați, situat în Zalău. Prefectul conduce un Audi A4, fabricat în anul 2001 și nu are bani puși în conturi. Ionel Ciunt are un venit lunar mediu de peste 5.000 de lei.
Fostul secretar al PSD Sălaj a mai ocupat funcția de prefect în perioada aprilie 2004 – ianuarie 2005, respectiv februarie – octombrie 2009.

Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, edilul cu rulotă și ATV

Nu şi-a depus la timp declaraţiile de avere şi de interese pe 2015. Potrivit unei declaraţii de avere mai vechi, primarul Radu Căpîlnaşiu are 250 de metri pătraţi de teren în Zalău, aferenţi casei în care locuieşte, 2,34 de hectare de teren agricol în Acâş, judeţul Satu Mare, 8.902 de metri pătraţi de teren în Hida, moşteniţi de soţia acestuia în cotă parte (50 la sută) cu sora ei, dar şi cu cei 7.400 de metri pătraţi de teren de la Pria, unde primarul are şi o casă de vacanţă.

Radu Căpîlnaşiu

Edilul din Zalău are casă în Zalău, în care locuieşte, jumătate din casa părintească a soţiei, de la Hida, şi casa de la Pria. Parcul său auto incluse o rulotă, un ATV şi un autoturism Suzuki Jimny.

Radu Căpîlnaşiu are şi datorii, e-adevărat – nu în sume foarte mari. El a împrumutat 25.000 de franci eleveţieni şi 25.000 de euro de la bănci şi 10.000 de euro de la o persoană fizică.

Venitul primarului este de aproximativ 40.000 de lei.

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram. Leafă de 78.000 de lei

Nu sunt diferenţe semnificative între declaraţiile de avere dintre 2014 şi 2015. Prefectul Eugeniu Avram are împreună cu soția un apartament uriaș, de 181 de metri pătrați, dar și un autoturism Renault Laguna. El și-a trecut în declarația de avere și un împrumut către propriul fiu în valoare de 25.000 de lei, mai puțin decât în anii precedenți, când împrumutul era de 43.000 de lei.

Eugeniu-Avram

Avram are și acțiuni la SC Agroindustriala SA Carei, Raiffeisen Bank și SIF Banat Crisana, fără să le precizeze valoarea.

Venitul său în calitate de prefect a fost în 2014 de 78.420 de lei, iar soția, asistentă medicală, a încasat aproape 18.800 de lei. Prefectul are un venit și de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”Arad de peste 17.200 de lei.

Primarul Municipiului Satu Mare, Costel Dorel Coica. Leafă de primar și pensie de 70.000 de lei

Nu sunt diferenţe semnificative între declaraţiile de avere dintre 2014 şi 2015. Are trei terenuri și o casă împreună cu soția. Venitul său în calitate de primar a fost de aproximativ 44.000 de lei, dar și o pensie de fost ofițer MAI de 25.500 de lei. Soția, consilier la CJAS, a încasat anul trecut peste 24.000 de lei.

dorel-coica

Judeţul Cluj: Noul președinte al Consiliului Județean pare că a sărăcit

Preşedinte Consiliul Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, este preşedinte al CJ Cluj din data 10.06.2015. Fostul preşedinte Horia Uioreanu a fost arestat pentru corupţie în urmă cu un an, dar Mihai Seplecan a fost vicepreşedinte al instituției.seplecan

În declaraţia de avere de început mandat de Vicepreşedinte CJ şi cea de final mandat, acesta are trecut un apartament de 90 mp, moştenire, dobândit în 1991, din care deţine 25%. Seplecan pare că a plecat mai sărac decât a venit în funcţia de vicepreşedinte CJ. Când a venit acesta avea următoarele venituri:

 • indemnizaţie consilier judeţean – 9.444 lei;
 • asistent juridic primar – Primăria Sânmartin – 1.404 lei;
 • referent specializare – ELECTRICA FURNIZARE – 31.808 lei;
 • director dezvoltare – HIDROSERV CLUJ – 16.464 lei.

Când a plecat acesta avea următoarele venituri:

 • indemnizaţie consilier judeţean – 8.659 lei;
 • indemizaţie vicepreşedinte CJ – 2.350 lei;
 • director adjunct comercial – ELECTRICA FURNIZARE – 23.576 lei;

Declaraţia de avere de început de mandat la Preşedinţia CJ coincide cu cea de final de mandat în funcţia de vicepreşedinte CJ.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, tocmai și-a mai luat o casă

În anul 2015 prefectul din Cluj este mai bogat cu un apartament de 50 mp cumpărat în 2015 împreună cu soţia în Bucureşti.vuscan

În rest atât în declaraţia din 2014 cât şi cea din 2015 sunt trecute următoarele case şi terenuri:

 • un teren de 1800 mp cumpărat în 2006 în Col. Sopor împreună cu soţia;
 • un sfert dintr-un teren de 2,4 ha în comuna Căţelele, moştenire;
 • un sfert dintr-un teren forestier de 0,25 ha în comuna Căţelele, moştenire;
 • jumătate dintr-un teren de 0,58 ha din sat Deuşu, cumpărat în 2010 împreună cu soţia;
 • o casă de 235 mp în Cluj Napoca, moştenită în 2000 împreună cu soţia;
 • un apartament de 65 mp în Cluj Napoca, moştenit în 2000 împreună cu soţia;
 • un spaţiu tehnic de 70 mp în Cluj Napoca construit în 2008, deţinut împreună cu soţia;
 • o casă de vacanţă de 280 mp construită în 2011 în Someşu Cald, deţinută împreună cu soţia.

Potrivit declaraţiei de avere din 2015 prefectul deţine o Skoda Octavia second hand, cumparată în 2006 şi tablouri dobândite în perioada 1982-2015 în valoare de aproximativ 6.000 euro.

Acesta are un depozit bancar de 108.000 lei deschis în 2013 şi acţiuni de 85.788 lei, dar şi 2 credite, unul la VolksBank luat în 2006 scadent în 2024 în valoare de 121.896 lei şi celălalt la Banca Transilvania luat în 2015 scandent în 2035 în valoare de 228.526 lei.

La capitolul venituri în declaraţia de avere pe 2015 sunt trecute:

 • un salariu de 85.643 lei de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca;
 • un salariu de 66.791 lei de la Prefectura Cluj;
 • 122 lei alte venituri de la Prefectura Cluj;
 • Salariul soţiei de Banca Transilvania 225.431 lei;
 • Chirii – 2.336 lei – soţie;
 • Venituri din dobânzi 2.675 lei – soţie;
 • Transfer din titluri de valoare 62.706 lei – soţie.

Primarul Emil Boc a intrat în conturile de economii

Nu sunt diferenţe semnificative între declaraţia din 2015 şi cea din 2014.

Primarul Clujului este un pic mai sărac în 2015 cheltuind o mică parte din depozitele în lei şi euro pe care le avea în bănci.emil_boc_1

În 2013 acesta a primit moştenire mai multe terenuri, fâneţe, o casă şi bucăţi de pădure în satul Răchiţele. Edilul conduce un Peugeot cumpărat în 2007.

Pe lângă salariul de la primărie – 52.464 lei pe an, în 2015 edilul mai primeşte 24.211 de la Universitatea Babes-Bolyai. La aceeaşi universitate este angajată şi soţia care primeşte un salariu de 23.534 lei pe an.

VA CONTINUA! 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Averi și conflicte de interese. Publicăm banii, casele, mașinile și firmele aleșilor. Astăzi, Regiunea Nord – Vest

 1. satmarean

  de presedintele CJ SM , adrian stef ati uitat?
  sau sunt prea mari afacewrile sale ca sa fie mentionate/

  Reply
 2. Arg

  Domnilor,sau doamnelor,pe ce criterii ati ales pers si averea lor ?Sau incepeti cu finalul listei?
  Nu credeti ca ar fi corect sa incepeti cu varful piramidei?Unde se afla varfurile partidelor,varfurile ministerelor de dupa 2000?Chiar de dupa ,89 ar fi corect!

  Reply
 3. Florica

  Deci domnilor – pe Dl. Prefect Eugen Avram il cunosc de pe vremea cand si-a inceput activitatea ca si medic veterinar – un om deosebit, caracter NOOOOOOOBIL, in toata tara nu gasiti un om mai ,,curat,, decat DANSUL, niciodata nu a fost lacom, are atata avere cat are un om normal, ba mai mult fiind atatea ani Director DIRECTIA SANITAR VETERINARA SATU MARE putea sa fie ffffffffffffffoarte bogat. Dar repet ete un om deosebit – cum ati reusit sa-l vizati chiar pe Dansul, in Satu Mare este foarte cunoscut exact asa cum il descriu eu, deci satmareni va contrazic, ati omis OAMNII BOGATI ASA PESTE NOAPTE. MARE GRESALA!

  Reply
 4. ioan

  Nu intelegem de ce nu vine DNA. sa-l ridice pe Catalin Chereches ! Tot orasul stie despre afacerile cu imobiliare (unele ilegale…retrocedari , vanzari etc )prin interpusi ,plus cum se sifoneaza banul public !
  Multi cred ca-si plateste si si-a platit LIBERTATEA cu multe milioane de euro !
  Intrebam…DNA actioneaza la comanda politica sau e vorba si despre altceva !? Izmanarul si altii au atata putere in DNA ? Pe cealalta protectoare …Udrea a-ti scoso momentan din joc…sa fie doar SPECTACOL actiunile DNA ?
  Asteptam sa va faceti treaba la BAIA MARE….este un oras PRFUND CORUPT ….trebuie CURATAT de CANCER prin toate institutiile statutului ! MAFIA e peste TOT si lucreaza ORGANIZAT !!!

  Reply
 5. Vasile

  Uitati-va mai atent la declaratia de avere a hoascai de Chereches Viorica. A facut un fals in declaratia pe 2013, in sensul ca nu a declarat toata averea pe care o are…

  Reply
 6. floricuta

  dl prefect eugeniu avram este asa de corect incat a girat cu prezenta sa un eveniment ilegal cum a fost amplasarea bustului regelui FERDINAND la Carei desi acesta nu avea nici macar o forma legala de amplasare, dupa cum confirma ministerul culturii din Romania.
  prefectul esyte un traseist politic, s-a plimbat mereu pe la partidele care au ajuns la guvernare!
  mai nou este alaitul de nadejde al udmr in judet ! nu dejeaba este mereu la carei la chermeze cu primaru si veterinarii la incercat vinurile din vii.
  de ce este impotriva romanilor din zona careiului pe care ii indeamna sa se puna bine cu primarul. udemerist daca vor sa o duca bine/ ? ce fel de indemn este acesta din partea unui prefect pesedist?>
  o ceata de aserviti intereselor tulipanilor a preluat conducerea judetului!
  rusine sa le fie la toti spagarii…..poate ne spui si despre pupila prefectului la concursul pentru secretar primaria carei pt care s-a anulat concursul dupa ce nu a stiut subiectele si a iesit din sala dupa o ora ….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *