Romania Curată

Ar trebui retras definitiv dreptul de a conduce pentru șoferii agresivi?

Filmarea de mai sus surprinde momentul în care un șofer a luat pe capotă un pieton care se oprise pe trecerea de pietoni. Șoferului i-a fost deschis dosar penal pentru tentativă de omor.

Tânărul de 17 ani a scăpat întreg, deci a avut mai mult noroc decât alții.

România are cel mai mic număr de vehicule raportat la numărul de locuitori din toată Uniunea Europeană, 305 la mie, dar aproape cel mai mare număr de decese în accidente rutiere: 97 la un milion de locuitori (Bulgaria – 99 / Media UE 50 / Suedia – 27)

Numărul disproporționat de mic de mașini care provoacă excesiv de multe accidente ne apropie mai degrabă de țările africane (aceleași pe care le-am depășit pentru a ajunge pe locul 1 în lume la creștere cheltuielilor de înarmare) decât de Uniunea Europeană.

Cum scăpăm de acest blestem?

Propunerea noastră: Șoferilor care conduc agresiv (sau care fac apologia condusului agresiv – că doar pentru asta se cere și testare psihologică!) – o minoritate nesemnificativă dar care produce un număr disproporționat de accidente mortale, să le fie retras pe viață dreptul de a mai conduce vreun vehicul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Ar trebui retras definitiv dreptul de a conduce pentru șoferii agresivi?

  1. Adrian

    (Off-topic) Asemănarea cu interzicerea pe viață a ocupării unor funcții publice pentru persoane condamnate e utilă. Pentru că, nu-i așa, un șofer agresiv a comis sau e pe cale să comită intempestiv niște vătămări „concrete“, doar le vedem și pe ecrane, în timp ce vreun candidat cu probleme „n-a omorât pe nimeni“.. Poate niște studii măcar pe ultimii treizeci de ani ne vor arăta că nu-i chiar atât de sigur, de fapt cam așa li se reproșează -fără vreun fundament, doar declarații politice, precizează susținătorii acelor candidați- că vor distruge cel puțin generațiile viitoare. Și ajungem la eterna dilemă: da, justiția nu poate condamna nici evalua politica (oportunitatea), dar ce este, până la urmă, politica, dacă nu cumva atingerea de către societate a unor scopuri având la dispoziție o paletă diversă de metode? Așadar, ce scopuri s-au atins de către societate, de pildă, prin vreuna sau toate măsurile „politice“ dintr-o aceeași perioadă (ciclu electoral) ? ( un ex.: legea cuponiadei, legea cadastrului, legea caselor naționalizate)

    Reply
  2. Silviu Covaci

    daaaaaa…cel putin pe cate 2-3-4-5-10-15 ani, functie de antecedente, gravitate si altele !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *