Adrian Popescu

Alternativă la actuala clasă politică. Uniunea Salvaţi Bucureştiul este oficial partid. Nicușor Dan: Vom impune un alt mod prin care clasa politică se raportează la cetăţeni

 

Curtea de Apel Bucureşti a admis recent cererea depusă de Dan Nicuşor privind înfiinţarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) ca partid politic.

Pricipalul obiectiv al USB este câştigarea alegerilor locale din 2016 în Bucureşti.

Trebuie spus că decizia vine după aproape cinci luni de procese prin instanţele din Capitală. În luna septembrie, un judecător a respins din eroare înfiinţarea partidului, soluţie îndreptată acum de Curtea de Apel.

Primul congres al USB, constituit din totalitatea membrilor fondatori, urmează să fie organizat în termen de cel mult 90 de zile de la data înregistrării formaţiunii în Registrul Partidelor Politice.

Până la primul congres USB, conducerea partidului va fi asigurată de Comitetul de iniţiativă: Nicuşor Dan (preşedinte), Cristian Răzvan Bănică, Daniel Gavrilă, Dan Podaru şi Argentina Traicu.

„Dobândirea personalităţii juridice pentru USB este primul pas în îndeplinirea obiectivului de a oferi alternativă la actuala clasă politică, care nu îi mai reprezintă pe mulţi din cei ce au pus-o acolo. Împreună cu susţinătorii noştri şi cu acei profesionişti animaţi de valori morale şi etice înalte pe care sperăm să îi atragem în USB vom impune un alt mod prin care clasa politică se raportează la cetăţeni, la instituţiile statului, la societate în general. Este vorba de respect, competenţă, transparenţă, depolitizare”, a declarat Nicuşor Dan.

Care sunt obiectivele USB

– reaşezarea ierarhiilor în societatea românească pe criteriile moralităţii şi competenţei;

– un sistem democratic care să nu îngrădească accesul la demnitatea publică;

– o administraţie publică eficientă, care să optimizeze interacţiunea cu persoanele fizice şi juridice,

– o administraţie publica transparentă, care asigura participarea cetăţeanului la decizii;

– stoparea risipei banului public;

– o justiţie independentă, eficientă şi predictibilă şi respectarea legii.

Alte obiective importante menţionate în statutul partidului:

– o economie funcţională în care există competiţie economică corectă;

– un sistem legislativ şi fiscal predictibil şi constrângeri birocratice minime;

– rezolvarea regimului de proprietate funciară;

– un proiect naţional pentru marea infrastructură;

– un sistem educaţional de calitate, care formează competenţe în acord cu necesităţile vieţii sociale şi ale pieţei muncii;

– un sistem sanitar care să îşi eficientizeze resursele şi care să garanteze un act medical de calitate;

– o dezvoltare a localităţilor urbane şi rurale care să asigure creşterea calităţii locuirii şi creşterea competitivităţii localităţilor şi în special a marilor oraşe în competiţia globală;

– un bun echilibru între dezvoltarea economică şi protecţia mediului şi a sănătăţii;

– un sector cultural dinamic;

– creşterea gradului de acces la cultură şi protejarea patrimoniului cultural.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Alternativă la actuala clasă politică. Uniunea Salvaţi Bucureştiul este oficial partid. Nicușor Dan: Vom impune un alt mod prin care clasa politică se raportează la cetăţeni

 1. alex

  Of, notiuni abstracte sau cazute in derizoriu pentru 95% din populatie, dupa 26 de ani aceste idei generalei au fost vehiculate de toti borfasii securist-politici care au vrut accesul la ciolan dupa care le-au aruncat la gunoi, deci nu mai au nici o valoare ca sa atraga atentia publicului.

  exemplu de abstract: „– o economie funcţională în care există competiţie economică corectă” – marea majoritate a romanilor cred ca economia de monopol (tip corporatist) este de fapt economia de piata asa cum exista in occident dar toti simt efectele saraciei absolute in care traiesc din cauza economiei de tip monopol absolut ce exista acum in Romania.

  Romanii vor sa auda adevaruri care dor de genul ApaNova, Enel, Engie, Cez, Romgaz-ELCEN-RADET etc. sunt monopoluri ce actioneaza in colaborare cu institutiile statului impotriva intereselor societatii si a cetatenilor si mai ales masurile dure care trebuie luate impotriva acestor monopoluri de genul nationalizare urgenta cum este cazuil ApaNova si scaderea urgenta a pretului apei menajere, ce a fost marit pe baza de furt asa cum este dovedit chiar de catre DNA, cu cel putin 50% pe care o livreaza in conditii de monopol absolut.
  – reforma totala a sistemului de taxe si impozite in care sa existe maxim 10 taxe din cele cateva sute de acum si care sa distruga hotia pe forta de munca cum este in momentul de fata sau supraimpozitarea saraciei prevazuta in noul cod fiscal care o sa faca ravagii economice cumplite de magnitudinea distrugerilor facute de guvernarea basescu in 2010.
  – trecerea la un sistem contabil mult simplificat de genul anglo-saxon si renuntarea urgenta a celui francez de acum care permite birocratia si coruptia.
  – lege si trecerea de urgenta la consolidarea cladirilor cu risc seismic. Mizeria facuta acum de catre parlament si Iohannis prin care au fost pur si simplu inchise cladirile fara sa se ia nici o masura de reconsolidare este exact bomboana pe coliva ce nu inseamna decat disperare pentru mii de oameni ce mai castigau o paine de la teatre pana la micii intreprinzatori care aveau cate un mic atelier sau un mic magazin ce acum s-au vazut aruncati in strada pur si simplu fara nici o sursa de venit (si inainte sarabtori) dar nu rezolva cu absolut nimic consolidarea cladirilor.
  Se pot propune solutii corecte fata de actualii propritari care sa nu insemene jefuirea lor de catre diferiti hoti securist-politici din mafia imobiliara a primariilor astfel incat cladirile sa poate fi consolidate sau reconstruite (cele ce nici macar consolidate nu mai pot fi) dar nu doreste nimeni sa faca asa ceva, se prefera in momentul de fata distrugerea in totalitate a sute de cladiri. O cladire ce nici macar incalzita nu mai este are un grad de degradare fizica in progresie geometrica fata de una locuita, deci urmare a noii legi in care se inchid toate afacerile poate duce efectiv la o prabusire a acestor cladiri in anii urmatori fara sa fie necesar un cutremur.

  – marea majoritate a oamenilor vor programe urgente din partea autoritatilor locale pentru programe de reabilitare termica a blocurilor, asta e adevraul chiar daca nu convine unora, oamenii au vazut diferenta uriasa de costuri la intretinere intre un bloc reabilitat si unul normal plus gradul mult scazut de degradare a peretilor reabilitati fata de cei normali expusi interperiilor. Garantez ca daca chiliman candideaza din nou castiga fara nici o problema din primul tur datorita programului excelent de reabilitare termica. Oamenii traiesc de la o luna la alta si nu mai pot gandi in ansamblu ca este suspectat de furt din banii lor, ba mai mult multi o sa zica ca nu e nici o problema daca fura o parte dar si face treaba. E unul dintre hotii care a facut ceva palpabil si pentru oameni.

  Astea sunt conceptiile iar cu notiuni abstracte de pus in vitrina nu se castiga nimic. Sunt foarte multe idei practice despre ce este de facut dar nu cred ca e nimeni interesat cu adevarat din pacate.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *