Adrian Popescu

Alina Mungiu-Pippidi, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: Partea obscură a statului a primit o lovitură zdrobitoare

Prin numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier, serviciile au încasat o lovitură de proporții, a spus politologul Alina Mungiu Pippidi la emisiunea „Talk B1”.

Serviciile obscure secrete, pe care eu nu vreau să le identific complet cu SRI, ați văzut că domnul Dragnea s-a grăbit să denunțe SPP. SRI-ul e foarte rău până e foarte bun, adică până în controlăm noi și am observat că politicienii vor să nu-și piardă favorurile SRI și de fiecare dată când încep să vorbească despre statul paralel, ceva mai târziu încep să spună că, de fapt, nu e clar cine e în el și că SRI e bun și Hellvig, mai ales, e foarte bun și dacă ar trece în tabăra noastră și i-ar lăsa pe ăia ar deveni de mâine un băiat excepțional – sunt absolut convinsă.

Partea obscură a statului avut vreo implicare în numirea noului premier?

Eu cred că de data asta au suferit o înfrângere zdobitoare și asta este partea bună a evenimentelor din această săptămână. Partea bună este că partea obscură a statului a luat-o foarte tare. Că au câștigat niște baroni locali corupți din PSD, ăia au câștigat, dar hai să fim serioși, ăia concurau între ei. Tudose, conferențiarul SRI a pierdut și susținătorul său, baronul de Vrancea, Marian Oprișan. Asta este ce trebuie să regretăm noi? Hai să fim serioși! Toată chestia a fost o înscenare. Fraieri sunt cei care s-au lăsat ademeniți să creadă că victoria lui Tudose e victoria statului de drept. (…) Nu cred că a venit ăla din Japonia să-l vadă că e vreun campion al integrității domnul Tudose”.

Prin desemnarea drepr premier a Vioricăi Dăncilă, președintele a evitat un dezastru sau nu a vrut să se implice mai mult?

Un coleg de-al meu de la România Curată, Lucian Davidescu, a scris acum câteva săptămâni un text care se numea «Altă întrebare. Blat sau trădare?» în care încerca să sugereze că în foarte scurt timp asta e întrebarea la care vor trebui să-și răspundă românii din stradă. Eu aș vrea să ofer o alternativă care este un pic mai generoasă.
Eu locuiesc lângă un parc unde văd o grămadă de copii care cumpără de la un om un mic aparat de plastic care are un cerc prin care sufli bule de săpun. Copiii sunt foarte mici și nu sunt experimentați. Când suflă domnul ăla se face o bulă extraordinară, când suflă copiii, bula face «paf» și curge săpunul pe ei. Și te uiți la expresia lor, sunt săriacii absolut distruși, li se pare că au pierdut unversul. Deci aș vrea să le spun tuturor celor care plâng de ieri încoace să nu mai plângă. Ceea ce s-a spart și s-a dezumflat era doar o bulă de săpun.
Această bulă de săpun a fost creată în ultimul an și putea să devină chiar o periculoasă bulă de săpun și acum s-a întâmplat ceea ce era normal să se întâmple. S-a dezumflat. Nu e o realitate care a dispărut. Nu era să rezolvăm noi cu corupția ieri și din cauza lui Iohannis nu am rezolvat. Nu era să-l dăm jos pe Dragnea ieri, de altfel nu ne-ar fi servit la nimic să-l dăm jos doar pe Dragnea. Nebunia asta și fugăreala de șase luni și ridicatul la plasă și «veniți, că îi dăm jos în două zile» a fost o bulă de săpun. Mulți oameni erau precum copiii, iar alți oameni erau cei care scoteau bani de pe urma săpunului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Alina Mungiu-Pippidi, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: Partea obscură a statului a primit o lovitură zdrobitoare

 1. Brad

  Bună ziua, mergeți mai departe cu transcriptul emisiunii de aseară 18 ian. 2018 de la B1TV, partea cu frica politicienilor de chestorii din poliție mi s-a părut genială: frica de Poliție îi face pe politicieni să le acorde acestora pensii speciale șefilor Poliției! Hahahahahaha, G E N I A L Ă Alina Mungiu Pippidi!!!!! Felicitări Doamnă, ați observat acest fapt extraordinar de adevărat și crud: de frica poliției, politicienii la acordă șefilor Poliției grade, promovări și pensii speciale, doar-doar vor fi lăsați în pace de poliție… hahahahaaaaaa…. Cu atât mai mult îl RESPECT pe Emil BOC – cel care a avut curajul nebunesc de a tăia pensiile speciale! Ha ha??????

  Reply
 2. AVE

  Destul de clar.
  Totusi – ca sa inteleaga si cei care sunt de o parte sau alta : uram Dragnea sau uram SRI – tot cu ei trebuie sa facem treaba.
  Noi suntem la mijloc.
  Deci nu distrugeti DNA si nu aruncati la cos anchetele SRI – dar aduceti-le la lumina si sa fie instrumentate corect si legal.
  Nu distrugeti partidele (dar ar fi bine destructurarea PSD in partide mai marunte – au devenit mafie nationala) – ca alt sistem in afara alegerilor nu avem. Dar implementati controlul si politicile anticoruptie.

  Pana la urma – vrem anticoruptie – dar ca sa o facem tot la partide, DNA, DIICOT, politie si SRI trebuie sa apelam – asta e rolul lor. Sa faca ce trebuie si transparent.

  Reply
  • AVE

   Si ca sa vezi – SRI reactioneaza dupa ce conducerea PSD a decis ca primul ministru sa nu mai ceara niciun aviz pentru ministri: Nu dam avize. Dam informatii privind siguranta nationala ……

   Deci – acum o dam in partea ailalta – ignoram informatiile privind diferite probleme de securitate – in numele asa zisei debarasari de SRI. Eu zic sa inchidem SRI ca e degeaba – :).

   Nu stiu a cui e victoria – dar nu a noastra, a oamenilor simpli.
   Noi am vrea un stat functional – ei ne ofera doar o fantoma.

   Reply
 3. ??????

  Doamna Mugiu, v-ați gândit vreodată că ați putea fi un bun prim ministru, nefiind așa în „obscuritate” , deci?, destul de vizibilă și propunând deseori și soluții ?

  Reply
 4. sov

  Dacă o gândim în cheie inversă şi spunem că de fapt primii doi prim-miniştri au fost impuşi de servicii / Iohannis şi au dat / au fost ajutaţi să dea chix, iar acum e rândul oamenilor / femeilor lui Dragnea să arate ce pot :)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *