Romania Curată

Absurdistan. Tăriceanu îl cheamă pe Cioloș să dea socoteală Senatului în cazul Antena 3

La propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, Senatul a decis să-l cheme miercuri pe premier pentru a da explicații în ceea ce privește somația de executare dată de ANAF Antenei 3, scrie Mediafax.

„În baza articolului 111 al Constituţiei, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţii şi vreau să fiţi de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii referitoare la acţiunea unor instituţii din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse în registrul economic al unor sume de bani”, a spus preşedintele Senatului.

El a spus că acţiunea sa nu se referă la recuperarea unor sume de către ANAF. „Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei, iar capitolul anihilării presei şi al libertăţii de exprimare, mai ales pentru presa incomodă şi nealiniată, neobedientă, nu putea fi omisă. Descinderea brutală şi supranumerică desfăşurată de ANAF la adresa unei televiziuni, cu controlul identităţii persoanelor aflate în sediu, un control abuziv, din care nu au lipsit probabil folosirea gazelor lacrimogene, asta era ceea ce se mai putea face în plus, mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a acestor derapaje şi excese permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă”, a declarat preşedintele Senatului.

Reamintim că luni, trustul Intact a primit somație de la ANAF pentru a elibera sediul în 5 zile, ca urma a aplicării hotărârii instanței în cazul ICA din 2013. (Vezi detalii aici)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Absurdistan. Tăriceanu îl cheamă pe Cioloș să dea socoteală Senatului în cazul Antena 3

 1. Ion Podocea

  Tariceanu este unul din cei mai nocivi politiceni la ora actuala. Nu numai ca a parasit PNL care la adus in Senat de pe locul 2 si apoi a format un partid marioneta din tot fel de frustrati din PNL adusi , de asemeni , in parlament de PNL, partid fara coloana vertebrala, partid care se afla in parlament fara sa participe la legeri, partid sluga a PSD-ului, dar a si atacat in permanenta, ca si mercenarii d/lui profesor aflat in puscarie, Antena 3 justitia din Romania,
  Sustinerea celor de la Antene este un barometru a sitatie jalnica in care se afla o parte a ceste populatii.

  Reply
 2. POPOVICIU DORIN

  Cu regret, indivizi care deformeaza fotoliile din sala pe a carei usa scrie „Senatul Romaniei” cu eleganta pot fi numiti infractori, modul lor de manifestare este cel putin jalnic. Culmea, si primul OM din stat li se alatura, ceea ce ma face sa cred ca josnicia este molipsitoare. Oameni buni, este grav, acesti indivizi conduc Romania,VA vine sa credeti?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *