Romania Curată

Camera Deputaților a făcut scut în jurul lui Ghiță. Prietenul lui Ponta nu poate fi arestat

Deputații au respins astăzi cererile DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță cu toate că împotriva acestuia există nu mai puțin de șapte capete de acuzare, de la dare de mită la conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. (detalii aici)

Doar 107 deputați au votat pentru cererea DNA de arestare, în timp ce 176 au fost împotrivă. Interesant este că liderii principalelor partide politice, PSD și PNL, au declarat înainte de votul de azi că nu se vor opune cererilor DNA.

La ședința de miercuri, Sebastian Ghiță le-a cerut colegilor să nu încuviințeze solicitările DNA și a făcut și acuzații bizare, cel puțin până în momentul în care vor fi însoțite de probe. Astfel, deputatul PSD a spus că preşedintele Klaus Iohannis „este în pragul demisiei din cauza unui dosar pe care îl are soţia sa” și că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare penale, la fel ca şi preşedintele PNL, Alina Gorghiu, potrivit BN24.ro

„Parlamentul este supus unor presiuni uriaşe, prin instaurarea fricii, prin hărţuire şi folosirea arestarii ca instrument modern de tortură”, a a mai declarat Ghiţă, cerându-le deputaţilor să voteze împotriva reţinerii şi arestării în cazul său.

Reamintim că Sebastian Ghiță este membru al Comisiei pentru controlul activității SRI din Camera Deputaților și unul dintre apropiații lui Victor Ponta. Deputatul a ajuns la al patrulea dosar penal.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *