Alex Costache

DNA cere arestarea lui Ghiţă pentru cinci infracțiuni. Una dintre acuzații, conducerea mașinii fără permis!

DNA Ploieşti cere avizul Camerei Deputaților pentru reţinerea şi arestarea parlamentarului Sebastian Ghiţă într-un nou dosar penal în care îi aduce 5 capete de acuzare:

– dare de mită,
– folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,
– şantaj,
– cumpărare de influenţă,
– conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Acuzaţia de folosire de informaţii confidenţiale

Potrivit procurorilor DNA Ploieşti, deputatul Sebastian Ghiţă ar fi primit informaţii confidenţiale din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani de peste 35 de milioane de euro în care erau anchetaţi Marcel Păvăleanu, consilier la Secretariatul General al Guvernului şi interlopul Răzvan Alexe, considerat braţul armat al clanului Cosma din Prahova (Mircea Cosma este preşedintele suspendat al CJ Prahova, iar Vlad Cosma este deputat PSD). Dosarul era instrumentat de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul Curţii de apel Ploieşti. Citeşte mai multe aici despre procurorii şi poliţiştii din acest dosar.

„Informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală„, arată DNA.

Deputatul a obţinut informaţiile din dosar de la procurorul Liviu Tudose, procurorul general adjunct al PCA Ploieşti şi de la un şef din IPJ Prahova, „folosindu-se de influenţa pe care o avea şi pe care o exercita efectiv pentru menţinerea şi promovarea în funcţii publice„.

„Faptele ar fi fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei
„, arată DNA.

Acuzaţia de dare de mită

Procurorii DNA îl acuză pe deputat că le-a dat mită procurorului şi polişţistului constând în sprijinul său pentru menţinerea sau avansarea în funcţie.

„În schimbul informaţiilor nedestinate publicităţii pe care le-a obţinut, suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian a promis, pe de o parte, persoanei din conducerea I.P.J. Prahova că o va sprijini să îşi menţină funcţia, dar şi să obţină alte funcţii de conducere. Pe de altă parte, a acordat magistratului sprijin în vederea obţinerii unor funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul unor instituţii publice centrale
„, arată DNA.

Acuzaţia de şantaj

În martie 2011, Ghiţă ar fi şantajat o firmă prin intermediul postului său de televiziune.

„Pentru a înceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa unei anumite societăţi comerciale, prin intermediul unui post de televiziune a cărui activitate o controla prin intermediul SC Asesoft International SA, suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian l-a constrâns pe reprezentantul acelei societăţi comerciale să încheie, în mod fictiv, un contract de prestări servicii
„, arată DNA.

Firma ar fi cedat şantajului lui Ghiţă şi ar fi încheiat cu Asesoft Internaţional un contract de peste 600.000 de lei.

Acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi conducere fără permis

Potrivit DNA, pe 2 iulie 2012, Sebastian Ghiţă a fost prins la volan pe raza localităţii Bărcăneşti, judeţul Prahova, în condiţiile în care avea permisul suspendat pentru perioada 22 martie 2012-18 august 2012. În plus, deputatul depăşise viteza legală. Ghiţă ar fi pus mâna pe telefon şi a scăpat de amenda şi dosarul penal.

„Ghiţă Sebastian Aurelian i-a solicitat unei persoane cu funcţie de conducere din I.P.J. Prahova să intervină pe lângă lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Biroului DN1, astfel încât aceştia să nu dispună măsurile legale, respectiv constatarea comiterii unei contravenţii (depăşirea limitei legale de viteză pe raza localităţii) şi a unei infracţiuni la regimul circulaţiei, respectiv întocmirea dosarului penal, intervenţie care s-a şi realiza
t”.

În schimb, Ghiţă Sebastian Aurelian a oferit sprijin, astfel încât persoana respectivă să îşi menţină funcţia de conducere pe care o exercita la I.P.J. Prahova”, arată procurorii DNA.

Deputatul mai este anchetat şi judecat în două dosare penale. Citeşte aici şi aici.

Sebastian Ghiţă este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Firmele lui de IT au contracte în special cu statul. Ghiţă era bun amic cu fostul premier Victor Ponta. Cei doi au plecat împreună în Dubai după ce Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale. Citeşte mai multe despre Sebastian Ghiţă şi oamenii lui din Ploieşti aici.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *