Romania Curată

14 septembrie- data limită până la care românii din Diaspora se mai pot înscrie pentru a vota prin corespondență

Românii din Diaspora care vor să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din acest an mai au timp până pe 14 septembrie să se înscrie în Registrul Electoral. Această dată rezultă din faptul că Guvernul a stabilit că alegerilor vor avea loc pe 11 decembrie (detalii aici), iar potrivit Legii 208/2015, privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, alegătorii se pot înscrie în Registrul Electoral până la data expirării a 48 de ore din momentul începerii perioadei electorale. Anul acesta se consideră că perioada electorală va începe pe 12 septembrie.

Până la această dată, s-au înscris în Registrul Electoral cu opțiunea vot prin corespondență 6205 români din Diaspora. În același timp, 2159 de persoane și-au manifestat dorința de a vota la secțiile de votare deschise de autoritățile române la secțiile de votare în orașele din străinătate în care locuiesc.

Potrivit unui comunicat AEP, în două localități din străinătate a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare. Este vorba despre localitățile din Republica Moldova Soroca și Căușeni.

Mai multe detalii despre cum vă puteți înscrie în Registrul Electoral veți găsi aici.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *