Romania Curată

Nicusor Dan: vom cere intreruperea activitatii Chevron la Pungesti pentru incalcarea acordului de mediu (video)

Nicuşor Dan, preşedintele Asocieţiei Salvaţi Bucureştiul, ne-a
declarat că Chevron, compania americană care a obţinut dreptul să facă
explorări pentru gazele de şist la Pungeşti, nu a respectat acordul de
mediu.“ Prin acordul de mediu Chevron s-a obligat sa aducă apa
dintr-o localitate apropiată, printr-o firmă. În urma investigaţiilor proprii am constatat ca ei au forat în teren pentru a aduce apa. Avem deschisă calea unei acţiuni legale. Vom face o cerere de suspendare pe trei
direcţii:

1. Legea nu prevede explorarea gazelor de şist;

2. Acordul de mediu a fost încalcat;

3. Autorizaţia de construcţie a fost
luata ilegal”, a declarat Nicuşor Dan.

El a făcut aceste precizări într-o dezbatere live la Romaniacurata.ro, la care au mai participat Erwin Albu, candidat independent pentru alegerile europarlamentare şi Willy Schuster, ţăran din Moşna, judeţul Sibiu, susţinător al lui Erwin Albu şi specialist în agricultură bio.

Nicuşor Dan a mai spus că nu este împotriva exploatării resurselor naturale, dar că acestă exploatare trebuie facută cu tehnologii prietenoase cu mediul, care nu dăunează acestuia.

Referindu-se la recomandarile Raportului SAR pe 2014, care cuprind menţiuni privind gazele de şist, Nicuşor Dan a precizat că „Franta a interzis in 2012 explorarea si exploatarea gazelor de şist şi a făcut recomandări pentru viitor foarte asemanătoare celor cuprinse în raportul SAR”.

Totodată, a mai spus Nicuşor Dan, sunt necesare reglementări clare ale Comisiei Europene pe acestă temă a gazelor de şist.

Urmăriţi în continuare discuţia pe aceastpă temă din studioul Romaniacurata.ro:


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Nicusor Dan: vom cere intreruperea activitatii Chevron la Pungesti pentru incalcarea acordului de mediu (video)

  1. MANTA VIOLETA

    VA ROG ACTIONATI CIT MAI REPEDE PENTRU A OPRI LUCRARILE CHEVRON,DEOARECE TOT CE FAC EI ACOLO ESTE ILEGAL SI CU TOATE ACESTEA SINT OCROTITI DE JANDARMI ASTA DATORITA CELOR DE LA GUVERN CE SE CRED STAPINII ACESTEI TARI SI NU LE PASA DE DORINTELE NOASTRE ALE OAMENILOR ACESTEI TARI,AU UITAT CA SINTEM INTR-O TARA DEMOCRATA SI AU INSTAURAT DICTATURA, ASA CEVA NU SE MAI POATE SUPORTA!!!!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *