Catalin Tolontan

Nastasia a turnat-o pe Udrea: DNA zice că i-a dat 900.000 de euro cash în Gala Bute! Afaceristul Gărdean susține mărturia

Azi DNA a cerut Parlamentului ca Elena Udrea, care este arestată pentru cazul Microsoft și primise încuvințare de urmărire penală și de arestare și în Gala Bute, să fie urmărită nu pentru unul, ci pentru trei cazuri de luare de mită în cazul galei de box organizată în 9 iulie 2011, la între Lucian Bute și Jean Paul Mendy. Ei au mărturii că Udrea ar fi luat personal 900.000 de euro!

Practic, DNA comunică azi oficial că “Elena Udrea a luat pentru sine sau pentru alții mită” din partea mai multor companii.

“a) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec”.

Ștefan Lungu, consilierul personal al Elenei Udrea, ar fi luat de la Gărdean 695.000 de lei.
Procurorii susțin că o parte din bani au fost folosiți pentru acțiuni pe internet, de care au beneficiat Udrea și PD-L.

“b) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către S.C. Consmin S.A.”

Apar banii luați de Tudor Breazu, un apropiat al Elenei Udrea și administratorul moșiei de la Nana. Sumele traversau firmele lui Ștefan Lungu.

DNA a reconstituit acest “pasaj de infracțiuni” folosindu-se de declarațiile surpriză ale Anei Maria Topoliceanu, fostă șefă a CNI și prietenă apropiată a Elenei Udrea. Aici, susțin procurorii, intră și vacanțele plătite de Breazu, cu mită provenind din bani publici Elenei Udrea și Anei Maria Topoliceanu.

“c) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani”.

În acest punct apare un element nou, pe care ziarul nu l-a cunoscut: Nastasia, secretar general al MDRT și om de încredere al ministrului, i-ar fi dat lui Udrea 900.000 de euro cash, proveniți de la Gărdean! Mai exact, în virtutea unei înțelegeri făcute față în față în trei, Gărdean, Udrea și Nastasia, MDRT îi dădea bani lui Gărdean pentru lucrări publice, iar acesta ”întorcea sponsorizări”, susțin procurorii.

Citește pe Tolo.ro etapele prin care, spun procurorii, banii au ajuns la Elena Udrea, dar și de ce Cătălin Tolontan și colegii lui de la Gsp.ro au fost dați în judecată, a doua oară, de Alina Stoica, fostul procuror la DNA care o scosese din rechizitoriul inițial al Galei Bute pe Elena Udrea. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Nastasia a turnat-o pe Udrea: DNA zice că i-a dat 900.000 de euro cash în Gala Bute! Afaceristul Gărdean susține mărturia

 1. Tempor

  In acea perioada pensia minima era 350 de lei/luna (cca 80 euro/luna). Acesti cca 4 mil. lei puteau fi dati:
  – pentru 950 de pensionari timp de un an de zile;
  – pentru 11.400 de pensionari pentru o luna;
  – pentru majorarea cu 100 lei a pensiilor minime a 3.300 de persoane timp de 1 an.
  Mentinerea pensionarilor sub nivelul de subzistenta in favoarea luarii painii de la gura lor in interes de inavutire, denota mentalitate de minti criminale instaurate la niveluri organizationale si decizionale de stat.
  Unde se pun sutele de milioane de euro risipite pe contracte (aparent in regula) dar cu valori supradimensionate.

  Reply
  • Tempor

   Daca este sa luam in calcul „bacsisul” perceput la nivel teritorial, pe judete.
   La modul ideal minimal, care lasa loc pentru zambete ironic amare, daca in fiecare judet se ia un singur bacsis de 10.000 de euro o singura data pe an, am avea 40 x 10.000= 400.000 euro.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *