Hilde Brandl (PNL), candidat poziția 3 Senat, București (2016)

hilde-brandl

Hilde Brandl, candidat PNL la Senat, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că are o relație personală și de afaceri cu Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, dar că a fost promovată de un grup de oameni de afaceri pentru a-i reprezenta în Parlament.”Foarte multă lume m-a întrebat de ce candidez, iar unii m-au întrebat chiar cum și cine mă sprijină. Răspunsul e foarte simplu: reprezint aproximativ 100 de oameni de afaceri din România, români și străini, care m-au convins să candidez. Un merit important aici l-a avut și premierul Dacian Cioloș”, ar fi spus dna Brandl pentru sursa citată. Reprezentarea unor interese particulare și de afaceri în Parlament este însă sursa principală de corupție, pe legea românească parlamentarii fiind meniți, în sens strict, să reprezinte pe cei care le-au dat mandatul, iar în sens constituțional, întregul sau cât mai mult din electorat. Din acest motiv se cere oamenilor de afaceri să renunțe la afaceri când intră în Parlament, iar strategia națională anticorupție cere reprezentaților mediului de afaceri să se înscrie într-un registru voluntar de lobby, astfel ca publicul să poată urmări dacă se legiferează pentru interese particulare sau generale, așa cum ar trebui.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *