Durbaca Eugen (ALDE) candidat poziția 1 Camera Deputaților – Galați (2016)

durbacaeugen

Activist PCR

Fost activist PCR, in 1989, Durbacă era director la Întreprinderea de Utilaj Greu Galaţi şi membru supleant al Comitetului Central al PCR, iar in 1982  a fost propus pentru funcția de ministru adjunct al metalurgiei. Pe 17 martie 1985, a fost ales deputat in Consiliul Judetean Galati,circumscriptia 71 Fartanesti.

Traseist

Senator din 2012 din partea PC, ales pe listele USL, vicepresedinte CJ  din 2010 pana in 2011, primar in municipiul Galati intre anii 1992 si 2000, presedinte CJ Galati din 2004 pana in 2008,a fost ales ca senator în legislatura 1996-2000, dar a demisionat pe data de 9 decembrie 1996 și a fost înlocuit de senatorul Viorel Ștefan.

Pe 22 decembrie 1989, Durbaca a fost salvat de armată cu TAB-ul de muncitorii furioşi pentru că le oprea bani din salarii. În zilele revoluţiei, a stat ascuns în comuna Jorăşti, în beciul casei bunicii prietenei fiului său. În 1999, când era primar PDSR, a profitat de filiera lui Bebe Ivanovici şi şi-a luat certificatul de revoluţionar nr. 13162. La dosarul său de revoluţionar, era anexată şi „Fişa Luptătorului”, în care erau declaraţiile altui membru al CC al PCR, Dan Dulamă, director al Centralei Industriei Siderurgice, precum şi declaraţiile a doi colegi de partid, deputatul PDSR Sandu Florentin şi senatorul PDSR  Ilie Plătică Vidovici. Scandalul de presă l-a determinat în 2000 pe Eugen Durbacă să renunţe la certificatul de revolutionar. In perioada 1990-1997, şi-au luat certificate de revoluţionar 328 de gălăţeni,mulţi le-au cumpărat prin filiera Bebe Ivanovici, la tariful de 2.000 de dolari.

Probleme cu justitia

Durbaca este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, intr-un dosar disjuns din cel in care fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis in judecata pentru ca a obtinut fraudulos un teren de aproape 40 de hectare apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA.

http://revista22.ro/70257597/alde-numar-mare-de-candidati-cu-probleme-penale-lista-completa-pentru-parlamentare-.html


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *