Romania Curată

Zeci de proiecte imobiliare controversate rediscutate în Consiliul General al Bucureștiului. Nicușor Dan: ”Este o încercare a mafiei imobiliare neridicate încă de DNA”

Zeci de Planuri Urbanistice Zonale controversate sunt luate astăzi în discuție de consilierii generali ai municipiului București. Acestea prevădu, printre altele, construcții de blocuri în neconcordanță cu zonele în care se află spații verzi sau în zone protejate..

Asociația Salvați Bucureștiul și președintele acesteia, Nicușor Dan, protestează în legătură cu luarea în discuție a cestor PUZ-uri.

„Asociatia Salvați Bucureștiul își exprimă indignarea față de ordinea de zi a Consilului General al Municipiului București de astăzi, în care sunt propuse spre aprobare 48 de PUZ-uri și PUD-uri.

Majoritatea acestor documentații de urbanism au fost respinse de mai multe ori de Consiliul General. Multe dintre ele sunt extrem de controversate.

PUD C.A. Rosetti propune un bloc lângă Ateneul Roman cu două etaje mai înalt decât Ateneul, pe spațiul verde de lângă restaurantul Cina.

PUZ Piata Lahovari propune un bloc care distruge coerența zonei protejate. Printr-o hotărâre definitivă, instanța a decis că nu există nicio obligație a Consilului General de a aproba PUZ-ul propus de investitor.

Proiectele nu au fost afișate pe site-ul Primăriei Generale cu respectarea termenului legal de 5 zile”, se arată într-un comunicat al Asociției Salvați Bucureștiul.

„Este o încercare a mafiei imobiliare din Primărie și din Consiliu, încă neridicată de DNA. Nu există un alt motiv pentru care documentații controversate, respinse de mai multe ori, să fie propuse din nou în Consiliu.

Sper ca majoritatea să respingă documentațiile”, a declarat Nicușor Dan președintele Asociaței Salvați Bucureștiul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *