Romania Curată

Zeci de primari unioniști au câștigat alegerile din primul tur

Zeci de candidați la alegerile locale generale din Republica Moldova care au semnat ,,Pactul pentru Unire. Pactul pentru Europa” au câștigat fotoliul de primar din primul tur. Totodată, zeci de concurenți electorali care și-au exprimat opțiunea unionistă se vor întrece în cursa pentru ocuparea funcției de primar în turul doi al alegerilor, care vor avea loc pe 28 iunie, ne-a transmis Platforma Unionista Acțiunea 2012 într-un comunicat.

Contabilizarea rezultatelor obținute în cadrul primului tur al alegerilor indică faptul că 38 de localități ale Republicii Moldova vor fi administrate de primari unioniști, iar după cel de-al doilea tur de scrutin, încă 39 ar completa lista edililor care și-au asumat prevederile Pactului.

200 de candidați la alegerile locale generale din Republica Moldova au semnat Pactul înaintat de Blocul Unității Naționale (BUN) tuturor concurenților electorali.

,,Opțiunea unionistă a început să fie tot mai agreată nu doar de oamenii de rând, dar și de clasa politică din Republica Moldova, în contextul crizei economice, sociale și politice interne actuale, dar și a situației regionale tensionate. Pe 14 iunie am ales conștient, am ales în cunoștință de cauză, i-am ales pe cei care au ales Unirea și Europa”, a declarat reprezentantul BUN, Constantin Codreanu.

Facilitarea activității agenților economici și a instituțiilor mass-media românești, intensificarea colaborării transfrontaliere, cu sprijinul experților puși la dispoziție de organizațiile unionist, asumarea publică a discursului despre existența unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, exercitarea lobby-ului unionist sunt câteva dintre propunerile incluse în Pact, se mai arată în comunicatul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *