Romania Curată

Webinar VIII: Cum obținem informații de interes public de la instituțiile statului?

Alianța pentru o Romanie Curata si Initiativa pentru Integritate in Serviciul Public din Republica Moldova au organizat miercuri, 16 martie, o nouă sesiune de instruire pentru persoanele interesate de accesul la informatia de interes public de pe ambele maluri ale Prutului. Sesiunea a avut loc in cadrul programului Podul Bunei Guvernări.

Tema webinarului a fost „Transparenta in universitati”. Invitații sesiunii de training au vorbit despre informatiile pe care institutiile de invatamant superior trebuie sa le ofere publicului din oficiu, pe site. De asemenea, au fost dezbatute chestiuni legate de informatiile pe care de regula universitatile le ascund si despre ce pot face studentii pentru a ajunge la ele.

In studioul României Curate au fost prezenti profesorul Marius Diaconescu, coordonatorul Coaliției pentru Universități Curate, precum și Andreea Petruț, expert al Societatii Academice din Romania (promotorul proiectului Romania Curata, Bucuresti). De cealată parte, la Chișinău s-au aflat Tatiana Puiu și Petru Macovei, din partea Asociatiei Presei Independente (Moldova Curata).

 

Puteți urmări în continuare întreaga desfașurare a webinarului din 16 martie:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *