Romania Curată

Webinar internațional cu Alina Mungiu-Pippidi despre diagnosticarea corupției prin indicatori obiectivi

Echipa de cercetare a Alinei Mungiu-Pippidi de la Școala Hertie din Berlin tocmai a lansat rezultatele unui proiect pilot finanțat de National Endowment for Democracy: o prognoză a bunei guvernări pentru 124 de țări. Harta interactivă, datele pe fiecare țară și metodologia completă pot fi consultate pe www.againstcorruption.eu.

Prognoza a fost făcută utilizând tendințele din ultimii zece ani privind factorii determinanți ai bunei guvernări din indicele de integritate publică, dar și un sondaj privind contingențele politice recente pentru 124 de țări. Tendințele prezic evoluții: stagnare, progres sau regres.

De ce este utilă prognoza de guvernare într-o lume deja plină de indicatori de guvernare? În primul rând, deoarece este un instrument orientat spre viitor într-un mediu în care toți indicatorii au cel puțin 2-3 ani. În al doilea rând, deoarece indică și motivele pentru care țările se schimbă (în bine sau în rău) sau nu.

Harta și datele de la baza ei sunt destinate a fi începutul unei infrastructuri de cunoștințe pentru reacție rapidă în caz de corupție – o abordare cu o popularitate în creștere care este în curs să devină operațională.

Pentru factorii de decizie, donatorii sau ONG-urile angajate în asistarea bunei guvernări, prognoza oferă informațiile pentru alegerile preliminare care trebuie luate. De exemplu: Când se utilizează abordările judiciare și când se utilizează abordările bazate pe piață? Când să proiectăm intervențiile naționale și când să le concepem pe cele internaționale (cum ar fi sancțiunile)?

Pentru a răspunde acestor întrebări, echipa de la ERCAS, condusă de Alina Mungiu-Pippidi, va susține miercuri, 3 iunie, începând cu ora 17:00, un webinar gratuit despre modul de utilizare a unor astfel de instrumente. Sesiunea online va dura 90 de minute și vă invităm să o urmăriți pe pagina de Facebook a ERCAS.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Webinar internațional cu Alina Mungiu-Pippidi despre diagnosticarea corupției prin indicatori obiectivi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *