Romania Curată

Vot închis în Republica Moldova. Nu sunt exit-poll-uri. Protest în fața CEC din cauza lipsei buletinelor de vot în diaspora

Secțiile de vot din Republica Moldova s-au închis, la ora locală 21, până la care peste 1.600.000 de basarabeni și-au exprimat opțiunea pentru unul dintre cei doi candidați, socialistul Igor Dodon, prorus, și reprezentanta PAS, Maia Sandu, proeuropeană. În diaspora au votat, până la ora 21, peste 130.000 de persoane. E bine de știut că în Republica Moldova nu s-au făcut sondaje de tip exit-poll, astfel că primele rezultate vor veni după numărarea voturilor.

Candidata PAS la președinția Republicii a acuzat, într-un discurs de după închiderea urnelor, autoritățile moldovene de organizarea defectuoasă a alegerilor, arătând că statul a încălcat dreptul de vot al cetățenilor, prin faptul că nu au asigurat suficiente buletine în străinătate. De asemenea, Maia Sandu a arătat că au fost mai multe încălcări ale legii electorale și în țară, mai ales la secțiile de votare din preajma Transnistriei.

La această oră, câteva zeci de persoane participă la un protest în fața Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău, față de proasta organizare a scrutinului prezidențial. De asemenea, secțiile de vot din Tel Aviv (Israel) și Bălți au cerut prelungirea votului și după ora 21.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *