Romania Curată

Voiculescu, tatăl și fiica, condamnați pentru șantaj, la pachet cu directorul general al Antena Group, în Dosarul Antena vs. RCS &RDS

Trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, este pedeapsa primită, în primă instranță, la Curtea de Apel București, de către Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. Alexandrescu a fost condamnat pentru șantaj de presă în dosarul Antena Group vs. RCS&RDS. În același dosar, Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, fiica lui, Camelia Voiculescu, la doi ani de închisoare cu suspendare, ambii pentru complicitate la șantaj, dar și Șerban Pop, fost șef al ANAF, la doi ani de închisoare cu executare pentru digulvarea de informaţii nedestinate publicităţii.

În primă instanță, a fost achitat George Daniel Matiescu, fost director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, acuzat de complicitate la şantaj, dar și persoanele juridice Antena 3 si Intact Publishing.

Dan și Camelia Voiculescu au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop. Conform acuzațiilor formulate de procurorii DNA, Sorin Alexandrescu era acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al ANAF în momentul comiterii faptelor, era acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Procurorii au arătat că , în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *