Romania Curată

Voicu a scăpat de arestare dar trebuie să scoată 500.000 de lei dacă vrea să scape și de controlul judiciar

După ce scăpat de reținere și arestare prin votul colegilor din Camera Deputaților, Mădălin Voicu a fost pus sub control judiciar pe cauțiune în dosarul în care este acuzat, alături de Nicolae Păun, de deturnarea unor fonduri destinate comunităților de romi. Potrivit unor surse citate de Agerpres, cauțiunea stabilită de procurori este de 500.000 de lei.

Reamintim că miercuri, în aceeași zi în care Senatul l-a chemat la ordine pe Dacian Cioloș pentru  a da socoteală în chestiunea evacuării Antenei 3 de către ANAF, Camera Deputaților a votat împotriva cererilor de reținere și arestare în cazul Mădălin Voicu. În cazul lui Nicolae Păun, deputații au fost de acord doar cu reținerea, iar în ceea ce privește arestarea, votul va fi repetat din cauza lipsei de cvorum.

Nicolae Păun şi Mădălin Voicu sunt acuzați că ar fi folosit ilegal o parte din banii destinați ajutorării comunităților de romi din România. Cei doi parlamentari sunt anchetați în același dosar cu fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, care a și fost demis din funcție de premierul Dacian Cioloș. (vezi aici detalii)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *