Romania Curată

Vino sâmbătă, 28 mai, la primul forum organizat de cetățeni și ia-i la întrebări pe candidații la Primăria București!

Cetățenii pot adresa întrebări principalilor candidați la fotoliul de primar al Capitalei în cadrul forumului organizat de Rețeaua Civică București (RCB) sâmbătă, 28 mai, între orele 11 și 14, la Teatrul Elisabeta de pe bulevardul Regina Elisabeta nr.45, sector 5 București.

La acest eveniment sunt invitați candidații Gabriela Firea (PSD), Nicușor Dan (USB), Cătălin Predoiu (PNL), Daniel Barbu (ALDE) și Robert Turcescu (PMP). Acești vor răspunde la întrebările cetățenilor legate de temele prioritare ale Rețelei Civice București:

  • Transparență decizională în Primăria Capitalei
  • Planificare urbană cu și pentru oameni
  • Mobilitate urbană durabilă ca soluție la problema traficului bucureștean

”Reţeaua Civică Bucureşti, organizatorul evenimentului, a fost recent constituită din 13 grupuri civice din Bucureşti. RCB își propune să cultive participarea cetățeanului la viața orașului precum și responsabilizarea politicienilor și a autorităților publice pentru un parteneriat onest și responsabil între cetățean – ales local – autoritate publică.  Încă din 2014, CeRe a sprijinit eforturile grupurilor de cetățeni de a-și uni energia sub umbrela unei rețele active la nivel de oraș și a susținut demersurile grupurilor de a pune pe agenda politicienilor și autorităților publice problemele prioritare pentru bucureșteni”, se arată într-un comunicat al Rețelei Civice.

Persoanele interesate să participe la forum sunt invitate să se înscrie până pe 25 mai completând un formular online. Participarea se va face în limita locurilor disponibile. O parte dintre întrebările care vor fi adresate candidaţilor vor fi selectate din rândul participanților la forum, din întrebările colectate prin intermediul formularului de înscriere.

La eveniment vor fi prezenţi 250 de cetăţeni dintre cei mai activi în comunităţile lor, membri și susținători ai grupurilor civice din Rețea, dar nu numai.

Prin intermediul forumului, RCB își propune:

  • Să contribuie la o campanie electorală bazată pe dialog real, în care cetățenii cunosc viziunea candidaților și programul acestora și pot lua o decizie informată în momentul votului
  • Să aducă la cunoștința candidaților problemele cu care se confruntă bucureștenii și din cauza cărora mulți dintre aceștia s-au unit în grupuri civice și au făcut demersuri, uneori de ani de zile, pentru a le rezolva
  • Să pună bazele unui dialog și a unei viitoare colaborări între inițiativele civice locale și viitorul primar general al capitalei

Evenimentul va fi moderat de Elena Calistru (Preşedinta Funcky Citizens) şi de Laurenţiu Colintineanu (jurnalist Vice – http://www.vice.com/ro).

În cadrul evenimentului va fi amenajat un press corner pentru jurnaliştii care vor dori să realizeze interviuri cu candidaţii, cu organizatorii sau cu participanții la forum.

Citește aici comunicatul de presă în format pdf


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *