Romania Curată

VIDEO.Circul continuă: ”Bolnavul” Nicușor Constantinescu, adus cu forța la Curtea de Apel după ce procurorii au aflat că a fost la o petrecere

UPDATE. Fostul președinte al CJ Constanța a fost arestat, după ce judecătorii Curții de Apel au admis cererea procurorilor DNA.

Nicușor Constantinescu a fost transportat astăzi la Curtea de Apel Constanța cu o ambulanță de la Spitalul Județean din localitate, după ce magistrații au emis un mandat de aducere pe numele fostului baron pentru a-l putea audia în dosarul în care procurorii DNA cer arestarea acestuia, scrie Observator de Constanța. Procurorii sunt nemulțumiți că fostul președinte al CJ Constanța lipsește de la termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil, dar în același timp s-a implicat activ în organizarea întâlnirii de 25 de ani de la absolvirea facultății.

Jandarmii nu au făcut altceva decât să pună în aplicare mandatul de aducere emis de magistrați, dar Nicușor Constantinescu s-a dezlănțuit la Curtea de Apel. ”Nu vedeți cum sunt? Oricum m-am externat acum doua ore, dar vad ca a fost nevoie si de un mandat de aducere, nu am inteles de ce. Cert este ca nici un lucru bun nu ramane nepedepsit in Romania. Sunt luat ca infractorii. Asta este Romania anului 2016”, a spus fostul președinte al CJ Constanța care a intrat în sala de judecată într-un cărucior cu rotile, potrivit imaginilor postate pe Youtube de Ziua de Constanța.


Procurorii au cerut arestarea lui Nicușor Constantinescu pentru că „de la data de 29 martie 2016 până în prezent, acesta, cu rea credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol”.

Deși instanța a fost de acord să-l audieze inclusiv în incinta sanatoriului Techirghiol, Constantinescu nu a fost de acord. Totuși, fostul șef al Consiliului Județean a părăsit sanatoriul de mai multe ori. Pe 14 mai s-a ocupat de organizarea sărbătoririi a 25 de ani de la terminarea facultății, iar o publicație locală a prezentatat fotografii din aula facultății, în care Nicușor Constantinescu era poziționat pe unul din cele mai de sus rânduri ale sălii.

Fostul președinte al CJ Constanța a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Constanța la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu pentru că, în perioada 2009-2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța. Acum, la Curtea de Apel, se judecă recursul.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “VIDEO.Circul continuă: ”Bolnavul” Nicușor Constantinescu, adus cu forța la Curtea de Apel după ce procurorii au aflat că a fost la o petrecere

  1. Nicoleta

    si tot circul asta e facut pe nervii nostri, si toate cheltuielile astea: ambulanta-motorina=ambulantier-paza este platit din banii nostri????

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *