Romania Curată

Video. Bruxelles, lovit de două atacuri teroriste, zeci de morți și răniți

Două explozii puternice la aeroport și una la metrou au avut loc în această dimineață în Bruxelles. Cel puțin 13 oameni ar fi murit și câteva zeci au fost răniți în cele două atacuri teroriste transmite presa internațională.

Prima explozie a avut loc în jurul orei locale 8.00 (9, ora României) la aeroportul Zaventem, în zona de check-in pentru cursa American Airlines, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele. Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții. Toți pasagerii au fost evacuați de teama că ar exista și alte dispozitive explozive scrie BN24.ro.

Potrivit unor martori, citați de agenția de presă Belga, chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis.

Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

O altă explozie a avut loc la metroul Maelbeek, iar publicația Le Soir scrie că cel puțin două persoane au fost rănite la stația de metrou din apropierea clădirilor oficiale din Bruxelles.

Atentatele de astăzi vin în contextul în care, în urmă cu trei zile, Saleh Abdeslam, unul dintre organizatorii atentatelor de la Paris din toamna anului trecut a fost prins în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Vezi mai jos imagini surprinse la aeroport după explozii.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *