Romania Curată

Victorie Gabi Oprea: TVR a fost alocată la „Doi Ș’un Sfert“

Parlamentul a respins raportul de activitate al TVR pentru 2014. Astfel, președintele-director general Stelian Tănase a fost demis, la fel ca și întreg Consiliul de Administrație. La scurt timp, Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru şefia interimară a TVR cu 21 voturi „pentru”, 6 abţineri şi un vot „împotrivă”, votul fiind secret.

PSD, prin vocea lui Liviu Dragnea, a propus-o pe Irina Radu. „Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru această perioadă de interimat nu va fi o propunere politică, va fi o propunere serioasă, un om respectat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenţă politică şi care pe această perioadă de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultură, cu Guvernul”, a spus Dragnea.

Irina Radu este cunoscută și pentru criticile aduse fostului șef al TVR. La finalul anului trecut, Irina Radu a postat pe Facebook un mesaj în care îl acuza pe Stelian Tănase că este mincinos.irina-radu

„Asistăm la un circ penibil, susţinut în faţa parlamentarilor care plătesc pentru ce au instalat… Dar noi ce vină avem? Cum pot demonstra minciunile, oare ?? Omul Tănase minte zilnic, cu program fix. Ştiţi vorba aia cu hoţul strigă hoţii? De ce oare vârsta unora trebuie să ne ţină cuminţi, politicoşi, îmi pare rău că părinţii mei m-au educat aşa. Mama m-a învăţat să nu scuip. Greşit, mamă!”, a comentat Irina Radu, pe contul său de Facebook.

Stelian Tănase îl acuză pe Gabriel Oprea că ar fi în spatele debarcării sale

Înainte să fie demis, Stelian Tănase a luat cuvântul în fața parlamentarilor și a prezentat situația gravă în care se află televiziunea publică.

„Situaţia televiziunii nu mai este la îndemâna managerilor televiziunii. Situaţia este atât de gravă, lucru pe care în mai multe rapoarte către Guvern şi Parlament am făcut vorbire, încât nu se poate rezolva printr-un şir măsuri, nu există o singură măsură care să salveze televiziune, pe care trebuie un Guvern să şi le asume”, a explicat Stelian Tănase.

Directorul TVR, Stelian Tănase, îl acuză pe vicepremierul Gabriel Oprea că s-ar afla în spatele demiterii sale de la conducerea TVR, care va avea loc miercuri în Parlament.

”Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a afirmat Stelian Tănase.

Oprea a trimis o „delegație“ UNPR în vizită acasă la Stelian Tănase

Stelian Tănase a mai spus că a doua zi a fost vizitat chiar la el acasă de către reprezentanţii UNPR în Consiliul de Admnistraţie al TVR care i l-au dat la telefon pe Gabriel Oprea.

”M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat cinci minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus că nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase.

Ulterior, susține președintele TVR, unul dintre cei de la UNPR a venit chiar la el acasă. Stelian Tănase crede că refuzul său l-a determinat pe Oprea să fie de acord cu demiterea sa din conducerea TVR.

”A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Victorie Gabi Oprea: TVR a fost alocată la „Doi Ș’un Sfert“

 1. AMERICANUL

  Cand Izmenarul Oprea G pretins academician si-a luat doctoratul cu MILOAGA era SLUGA lui MIRON COZMA si acesta la randul sau era prieten (il tinea de avocat) cu prof. univ. NEAGU de la catedra de drept penal a Universitatii Bucuresti nu-i trebuia atunci calitatea de om politic sau de parlamentar izmenarului.Asa ca acuzatia de PLAGIAT pt doctorat e reala, CERTA si sigura (confirma Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti ce are competenta consolidata). In cazul sau e vorba de o dubla acuzatie: atat de plagiat, cat si de parcurs doctoral ilegal. Lipsa de inteligenta si reaua credinta privind BIOGRAFIA pe care le-a dovedit in “interesul sau national” (notiune pe care a reusit aceasta CENTURA de CALTI a armatei romane sa o terfelesca si sa o banalizeze) sunt relevante in putinele documente semnate inclusiv in CV. De ce ar fi secretizat TEZELE de doctorat “coordonate” de el FISIITUL IN CIZME MILITARE si acordate abuziv daca nu avea nimic de ascuns.Izmenarul pretins academician nu poate DISCERNE pt a realiza faptul ca, Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei (compus din impostori sau semidocti ca el) este o adunatura data de interese meschine ce intruchipeaza o struto-camila de sorginte POLITICA si prin urmare este NUL de drept..

  Reply
 2. bogdan burileanu

  dl. Stelina Tănase a dat-o în judecată pe dna. Irina Radu, pentru calomnie, în fața acuzației de „hoț”? Dacă nu…

  Reply
 3. daniela nicolescu

  Dl. Stelian Tanase a dat-o in judecata pe d.na Irina Radu pentru ca l-a facut mincinos?
  Dar pe dl. Dinescu chiar era necesar sa-l puna pe statele de plata? chiar era necesara emisiunea dumnealui? chiar are valoare educativa?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *