Romania Curată

Victor Ponta, din nou la DNA. A dat declarații în dosarul în care este inculpat alături de Dan Șova, în dosarul Turceni-Rovinari

UPDATE: Premierul Victor Ponta a plecat de la DNA spunând că a spus doar adevărul. El a cerut să fie anchetat separat de Dan Șova.

„Am venit normal, ca orice cetăţean. Mi-am spus punctul de vedere. Domnul procuror m-a întrebat, eu am răspuns la toate întrebarile. Aşa e normal”, a spus Victor Ponta jurnaliștilor prezenți în fața DNA.

„Am făcut o cerere ca situaţia mea să fie disjunsă pentru că nu are legătură cu dosarul mare, ca să se rezolve mai repede, într-un fel sau altul. Eu cred că este interesul şi al meu şi al parchetului şi al opiniei publice să nu stea bucăţica mea în dosarul mare. Dacă procurorul va accepta, atunci foarte repede o să avem o soluţie. Repet, discuţia a fost civilizată şi am spus tot adevărul, tot ce ştiu”, a mai spus Victor Ponta, la ieşirea de la DNA.

***

Premierul Victor Ponta a ajuns astăzi la DNA pentru a fi audiat de procurori în legătură cu acuzațiile ce i se aduc în dosarul Turceni-Rovinari. „Dacă am adoptat Codul Fiscal, acum pot să mă ocup și de declarații”, a spus premierul la intrarea în sediul DNA.

Procurorii au pus sechestru pe un apartament al premierului Victor Ponta în vederea recuperării prejudiciului constatat în urma efectuării expertizei financiar-contabile.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei“, arată procurorii anticorupție.

„Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”
Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat“, au detaliat anchetatorii.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Victor Ponta, din nou la DNA. A dat declarații în dosarul în care este inculpat alături de Dan Șova, în dosarul Turceni-Rovinari

 1. Laura

  Oare procurorii au inteles cum a procedat grupul infractional organizat din psd ?
  In anul 2007, conducerea de la Turceni – Rovinari nu cotiza la sefii psd.
  Ca sa-i determine sa cotizeze, i-au santajat ca vor declansa anchete.
  Au cerut comisie parlamentara de anchetare a afacerilor de acolo.
  Pentru ca acea comisie parlamentara sa nu gaseasca nimic ilegal, i-au obligat sa faca un contract de milioane cu mafia din psd, cu casa de avocatura Sova, cu toate ca acele combinate nu aveau nevoie de nicio casa de avocatura.
  Prejudiciul il constituie milioanele platite total nejustificat de combinate casei de avocatura Sova, bani din care s-a infruptat si Monta.
  Casa de avocatura nu a facut nimic, doar a aranjat, in complicitate cu Monta, ca acea comisie parlamentara sa nu gaseasca nimic ilegal.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *