Adrian Popescu

Vicepresedintele Agentiei pentru Restituirea Proprietatilor, arestat pentru coruptie

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pe numnele lui Virgil Remus Baciu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta. In acelasi dosar a fost arestata si complicea lui Remus Baciu, Camelia Teodora Andrusenco.
Potrivit DNA, in perioada iunie – august 2011, Remus Baciu a primit, prin intermediul Cameliei Andrusenco, de la patru persoane ce aveau dreptul la despagubiri in baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989), o suma de bani reprezentand aproximativ 15% din valoarea despagubirilor acordate de catre ANRP, pentru a face demersuri in sensul urgentarii solutionarii dosarelor de despagubiri si remiterii despagubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani in actiuni la Fondul Proprietatea.
Valoarea terenului asupra caruia persoanele obtinusera drept de proprietate, cu suprafata de 7.180 mp, situat in Bucuresti, a fost stabilita la suma de 36 milioane lei (echivalentul a 10.482.800 euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din ianuarie 2007, se aprobase plata catre titulari a sumei mentionate.
Concret, in cursul lunii august, Camelia Andrusenco a primit 400.000 lei de la Elisabeta Androne si 450.000 lei de la Valeria Stan. In momentul in care Andrusenco i-a inmanat lui Remus Baciu 400.000 lei, procurorii i-au prins in flagrant.
Vicepresedintele ANRP a mai fost trimis in judecata, in 2007, intr-un alt dosar pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Vicepresedintele Agentiei pentru Restituirea Proprietatilor, arestat pentru coruptie

 1. George P

  Atunci cand un functionar, institutie, birou, de stat taraganeaza un dosar pretinzand ca ,,aplica legea la sange” pentru ca vezi Doamne sa se evite fraudele, e semn prost. Am un dosar depus disciplinat din 2003 pentru confiscarea unui apartament la numai 1 luna inainte de ,,revolutie”. Primaria l-a tinut nejustificat pana in 2007 dupa care i-a dat drumul mai departe la ANRP pentru ,,asteptare” cu sau fara ,,algoritm”. Circula de mult ,,secretul” ca pentru a sari peste rand trebuie sa dai 20% din valoarea de restituit. Eu astept…

  Reply
 2. George P

  P.S. Cand un pagubas aflat in situatia asta (amanat cu anii) da mita ca sa i se rezolve cazul este de fapt expus unui santaj avand de ales: despgaubire minus mita mica acum sau ,,pe cinstite” in alta viata.
  Este singura situatia in care recomand sa dai mita. Ca sa-ti salvezi propria piele atunci cand esti nevinovat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *