Romania Curată

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, acuzat de DNA că a mituit un oficial din Ministerul Sănătății

DNA l-a reținut marți pe Lazăr Iordache, vicepreședintele al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), sub acuzația că i-ar fi dat mită unui oficial al Ministerul Sănătății, nenumit încă, se arată într-un comunicat al DNA. Pe 28 aprilie, Iordache i-ar fi dat 126.000 de lei funcționarului pentru ca acesta să semneze pentru alocările bugetare către două spitale. Acuzațiile oficiale sunt de dare de mită și cumpărare de influență.

”În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”, se arată în comunicatul DNA.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *