Romania Curată

Vezi care sunt candidații eligibili din județul tău și spune-ne ce știi despre ei!

România Curată vă cere sprijinul pentru realizarea ”listelor negre” de candidați pentru alegerile parlamentare din 2016. Mai întâi, am pus în discuție criteriile (aici și aici, vom continua și zilele următoare) în funcție de care vom stabili ce aspiranți la statutul de parlamentar nu merită să fie votați. Acum vă punem la dispoziție harta, pe județe, cu numele eligibile de pe listele depuse de principalele partide la Biroul Electoral Central. Nu trebuie decât să faceți click pe județul din care sunteți și vi se vor afișa numele candidaților, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

Pentru întocmirea listelor cu candidații care au șanse reale să intre în Parlament ne-am orientat după sondajele de opinie, am rotunjit datele adăugând, acolo unde este cazul, unul sau doi candidați în plus. În mod evident, nu am luat în considerare persoanele ”de umplutură”, trecute de partide pe liste doar pentru ca acestea să fie complete.

Vă invităm așadar să ne spuneți dacă în lista de la voi din județ sunt candidați care nu ar trebuie votați și care sunt motivele. Vă puteți orienta după criteriile noastre sau puteți să ne spuneți și alte motive.

Vă rugăm să ne trimiteți observațiile dumneavoastră însoțite de documente, linkuri sau alte dovezi care să vă susțină afirmațiile la adresa de email contact@romaniacurata.ro sau la secțiunea de comentarii a acestui articol.

Dați click pe harta de mai jos pentru a vizualiza candidații (puteți să-i ordonați după nume, partid, poziția pe listă).

harta-candidatilor-eligibili

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

16 thoughts on “Vezi care sunt candidații eligibili din județul tău și spune-ne ce știi despre ei!

 1. Adrian

  Nu (mai) e corect a se spune „ce candidați nu ar trebui votați” fiindcă se votează liste. Dacă listele ar putea fi modificate (de pildă de formațiunea care a propus lista), s-ar accepta îndemnul dumneavoastră. Așa că, momentan, a nu vota un candidat este a nu vota o listă.

  Pentru a respinge o listă, electorul are multe variante. De pildă este fost „cuponar”, are încă acțiuni la firma X și vede un candidat fost angajat al firmei X. Își aduce aminte că a luat în ultimii ani dividende zero sau spre zero, și s-a lămurit că lista aia devine pentru el egală cu zero sau spre zero. S-ar putea numi principiu de continuitate sau chiar corelație.

  Reply
 2. Rvl

  In Satu Mare candideaza la deputati Romeo Nicoara de la PNL. El nu s-a intors niciodata la electoratul sau sa dea socoteala pentru votul primit. In 2012 a candidat de la PPDD in Teleorman, iar in 2008 de la PNL in Teleorman. Traseism refional si politic! Not good. A fost implicat si intr-un scandal acum un deceniu in care a oferit alibi unui prieten al sau pentru a scapa de o acuzatie de crima.

  Reply
 3. Tamas Camelia

  Pe lista pt. Mures , vad ca apare Emil Marius Pascan . El este un baron local , care si-a inceptut „cariera ” fiind purtator de cuvant al primarului florea ( baron local- votat desi are dosare deschise la DNA) – care apoi l-a ridicat pe treptele politicului. Pana nu demult era in PNL , acum vad ca e in PMP.
  Nu il vreau pe lista deoarece e foarte bogat desi a lucrat doar ca bugetar, de aceea il suspectez ca si-a facut averea folosindu-se de „cariera politica ” – tipic pentru Romania .
  Pe de alta parte este parlamentar cu state vechi dar nu cunosc sa fi facut ceva concret sau important pentru judet. E tipul de parlamentar care si-a castigat un job confortabil, care ii aduce multe foloase personale , care „se face ca munceste” , dar din pacate, ” noi nu ne facem ca-l platim „.

  Reply
 4. Romania Curata

  Vă rugăm să ne trimiteți observațiile dumneavoastră însoțite de documente, linkuri sau alte dovezi care să vă susțină afirmațiile pe adresa de email contact@romaniacurata.ro
  Acuzațiile fara acoperire sau injuriile vor fi sterse.

  Reply
 5. Marcel

  As dori sa stiu de ce nu ati aprobat postarea mea de ieri. Nu continea nicio injurie ci doar observam si ma iintrebam de ce la Bihor, unde aproape 50% din electorat a votat la locale cu PNL, puneti in lista de eligibil la Senat un singur candidat in timp ce de la ALDE puneti 2 iar de la PSD 3, iar la Camera Deputatilor chiar mai rau, 3 eligibili la ALDE, 6 la PSD si doar 2 la PNL.

  Pentru ca va urmaresc de vreo 3-4 ani, mi se pare nefiresc cum procedati cu cititorii dvs.

  Reply
 6. Andronescu Mariana

  RADU OPREA
  „Circumscripția: PRAHOVA
  Partidul: PSD
  Fapta: Evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani
  Stare: Cercetat sau urmărit penal
  Detalii: Senatorul PSD Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova, a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/…/senatorul-radu-oprea-trimis-in-jud…

  GURAN VIRGIL
  Circumscripția: PRAHOVA
  Partidul: PNL
  Fapta: fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală.
  Stare: Cercetat sau urmărit penal
  Detalii: Condamnat de Judecătoria Turda, în anul 2005, la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual şi trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Guran a contestat senţinta cu apel, iar procesul a fost tergiversat doi ani, până când Tribunalul Cluj, a constatat că faptele pentru care a fost condamnat s-au prescris, încetându-se astfel procesul penal.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/…/liberalii-controversati-de-pe-list…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *