Romania Curată

Veste bună. Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde începerii urmăririi penale împotriva lui Oprea

Senatorii din Comisia Juridică au avizat favorabil cererea DNA de începere a urmării penale împotriva lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Voturile au fost 8 ”pentru” și 2 ”împotrivă”, scrie Agerpres.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a subliniat că în timpul audierii Gabriel Oprea „nu a vrut să spună foarte multe”.

„Comisia juridică a hotărât cu majoritate, opt voturi pentru și două împotrivă, să dea un raport favorabil solicitării PÎCCJ privind începerea urmăririi penale asupra dlui senator Gabriel Oprea. (…) Dl Oprea nu a vrut să spună foarte multe lucruri, doar a încercat să ne explice, procedural vorbind, în calitatea lui de viceprim-ministru, cum anume funcționau aceste coloane. A stat foarte puțin”, a declarat Boboc.

Întrebat dacă i se pare neobișnuit faptul că Gabriel Oprea a optat să nu vină la Comisie însoțit de avocatul său, Boboc a replicat: „Nu vreau să interpretez eu, nu neapărat este neobișnuit. Cred că dl Oprea a înțeles că nu vine la Comisia juridică să se apere sau să își prezinte apărarea aici. Se va duce la instanță și la Parchet, ceea ce e absolut firesc”.

Senatorul liberal a adăugat că, în fața Comisiei juridice, „oamenii nu vin ca la judecător”.

„Noi nu din acest punct de vedere ne pronunțăm. Putem, de multe ori, să considerăm că nu există o vinovăție, dar vinovăția până la demararea unor proceduri e o mică diferență. Cred, din acest motiv, că în fața instanțelor, cu Parchet, cu avocați, cu tot ce trebuie, să se desfășoare actul de justiție”, a mai spus Boboc.

Dosarul care îl vizează are 18 volume.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină, mai scrie Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Veste bună. Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde începerii urmăririi penale împotriva lui Oprea

  1. Samy

    Isi merita soarta acest „mare general” fara activitate,dar avansat la apelul bocancilor din marinimia fostilor presedinti de tara la care ma gandesc ca a cotizat gras de tot cu banbi sau slugarnicie totala cu plecaciuni pana la puparea varfului de pantof.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *