Romania Curată

VERDICT: PLAGIAT! Academia de Poliție cere retragerea titlului de doctor acordat lui Robert Negoiță. Reacția primarului PSD

Lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, este un plagiat. Acest lucru a fost constatat de Comisia de etică a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” care a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să-i retragă titlul de doctor lui Negoiță, a declarat în exclusivitate pentru site-ul News.ro, Daniel Torje, rectorul acestei instituții de învățământ.

Daniel Torje a mai declarat că universitatea pe care o conduce și-a asumat ”responsabilitatea și transparența” pentru suspiciunile de plagiat apărute în presă și, mai mult decât atât, a adoptat o procedură internă prin care astfel de lucruri să fie verificate și depistate. ”Am introdus și un program antiplagiat extrem de performant”, a mai declarat rectorul Academiei de Poliție pentru News.ro.

Robert Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în 2012 la Academia de Poliție cu o teză care se numește „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”. În mod ciudat, deși teza tratează o temă economică, ea a fost susținută la facultatea de drept a Academiei de Poliție.

Într-un articol publicat pe 30 mai de PressOne se arată că teza lui Negoiță este plagiată integral din surse care, majoritatea, sunt disponibile pe internet.

Robert Negoiță a fost ales primar al Sectorului 3 pentru al doilea mandat consecutiv la alegerile din 5 iunie 2016.

Reacția lui Robert Negoiță, pe contul de Facebook:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “VERDICT: PLAGIAT! Academia de Poliție cere retragerea titlului de doctor acordat lui Robert Negoiță. Reacția primarului PSD

 1. eva

  Robert Negoiță a dat si el HOTELUL RING pentru un doctorat. Ce a dat mult??? Vi se pare pt ca a fost construit din FURAT avutia nationala.

  Reply
 2. dr. alexa

  de ce nu se vorbeste deloc de RESPONSABILITATEA conducatorilor „stintifici” ?
  de ce acestia nu sant retrogradati ?
  de ce …..?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *