Romania Curată

Verdict final al CNATDCU: Tobă și Pandele au plagiat în tezele de doctorat

Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat. Aceasta este decizia finală luată astăzi de CNATDCU, cu 36 de voturi pentru și unul împotrivă, care va propune și retragerea titlurilor de doctori de către Ministerul Educației. Hotărârea Consiliului mai poate fi atacată de cei doi doar în contencios administrativ.

Petre Tobă a depus, luni, la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul doctoratului său, dar şi a membrilor acesteia din urmă şi acuză un posibil abuz în serviciu, au declarat surse judiciare. Aceleaşi surse precizează că plângerea fostului ministru vizează şi membrii celei de-a patra comisii tehnice, cei care la sfârşitul săptămânii trecute au decis că în teza de doctorat a lui Petre Tobă este vorba de un plagiat „masiv”, scrie Mediafax.

Petre Tobă este autorul tezei de doctorat „Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”. Potrivit unei anchete publicate de PressOne, peste 250 de pagini din cele 390 ale lucrării ar fi fost copiate din alte lucrări.

Cu toate acestea, o comisie de lucru din cadrul CNATDCU a stabilit pe 1 septembrie că Tobă nu a plagiat, fapt care a determinat consiliul să formeze o altă comisie, iar aceasta din urmă a stabilit ceea ce era evident și anume plagiatul lui Tobă.

În ceea ce îl priveşte pe primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, verificările au fost demarate în urma unei analize realizată tot de PressOne în care se susţinea că peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare – „România şi noile provocări generate de integrarea europeană” – semnată şi susţinută la Universitatea Naţională de Apărare în 2008 este copiată din alte surse. Este vorba despre cel de-al doilea doctorat al lui Florentin Pandele, după cel obţinut în noiembrie 2007 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *