Adrian Popescu

Vanghelie se lăuda că poate ajunge la Iohannis prin realizatorul TV Rareș Bogdan! Reacția lui Rareș Bogdan

Conform unor interceptări ale procurorilor DNA, Marian Vanghelie se lăuda că ar putea interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susţinând că preşedintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informaţia apare în referatul prin care procurorii DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

„(…) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înţeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declaraţii favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan, să exercite presiuni asupra preşedintelui ţării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenţa cercetările în prezenta cauză” (referatul DNA)

În acest sens, la dosar există o interceptarea în care Vanghelie invocă numele lui Iohannis şi Rareş Bogdan, în cadrul unei convorbiri cu Maria Carla Dinu.

„Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu ştiu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, aşa! şi eu… Poţi să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ‘Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine’. Şi dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poţi ajuta! E păcat de Dumnezeu aşa să… pentru că te sperii… că nu te ajuţi nici pe tine, nici pe mine, înţelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREŞ, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la IOHANNIS, înţelegi? Că eu am o… Ţin relaţia prin RAREŞ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

Dinu Maria Carla: Am înţeles!”.

***

Reacția lui Rareș Bogdan, pe Facebook

O NEMERNICIE FARA MARGINI!!!

Pot sa inteleg si eu pentru cine lucreaza procurorul in cazul „Vanghelie”?

Si mai ales as vrea sa aflu ce legatura am eu ca jurnalist cu constituirea de majoritati parlamentare! De asemenea, as mai vrea sa aflu cum isi permite un procuror, fie el si al DNA, sa dea pe surse informatii dintr-un referat incercand sa ma bage pe mine in troaca asta!!

Pot sa il informez pe distinsul procuror, si pe toti cei interesati, ca ULTIMA OARA cand m-am intalnit cu persoana la care ei spun ca as fi legatura pentru constituirea majoritatii a fost exact pe data de 22 ianuarie, adica in urma cu aproape 7 saptamani!! De atunci nu am vorbit nici macar la telefon.

Cum pot sa ne bage pe mine si pe omul acela, mult mai important decat mine, in rahatul lor? In nimicnicia lor! In potlogariile lor!

Este o minciuna sfruntata, extrem de usor de demontat, care incearca sa ridice miza dosarului “Vanghelie” si sa puna presiune pe magistrati prin introducerea in ecuatie a unui jurnalist pe val, cu toata modestia subsemnatul, si a unui politician pe val. O mizerie fara margini!

***

Alte înregistrări din referatul procurorilor

„Dinu Maria Carla: N-a venit?

Vanghelie Daniel Marian: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să ştiu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu ştiu bine şi cum fac ăştia cu jocurile, înţelegi? Eu, după ce termin cu tine şi cu avocaţii, mă duc la… mă duc şi mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la IOHANNIS acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c… ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu ştiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo şi hai, să vedem cum o întoarcem cu avocaţii! Mă gândesc, că nu-s nebun şi tu eşti deşteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ţi-a zis să faci? Şi cu mine ce să faci şi dacă vii la mine şi nu ştiu ce şi după aia eu îţi… discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu ştiu ce, nu ştiu… Mă, ce scrii tu, asta, nu ştie nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ţi-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …[neinteligibil]… în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ţii bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva”.

***

„Vanghelie Daniel Marian: Nu ştiu …[neinteligibil]… încredere în mine.

Dinu Maria Carla: …[neinteligibil]… sunt speriată, nu mai ştiu.

Vanghelie Daniel Marian: Eu îţi dau avocat, îţi dau aia… mă ocup de tot. Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă. Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt şi în to… am o grămadă de relaţii, am tot. Dar dacă mai mă ia şi pe mine şi mă încurcă. Ai înţeles?

Dinu Maria Carla: Am înţeles!

Vanghelie Daniel Marian: Eu pot să chem în seara asta, chem şapte-opt inşi din justiţie şi vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei …[neinteligibil-vorbeşte în şoaptă]…

Dinu Maria Carla: Ok”.

Tot în referat apare faptul că Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de Dumitru Marin, iar în schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie.

Imobilele respective au fost cedate către Mariana Carla Dinu, persoană apropiată lui Vanghelie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Vanghelie se lăuda că poate ajunge la Iohannis prin realizatorul TV Rareș Bogdan! Reacția lui Rareș Bogdan

 1. Ovidiu

  Dl. Rares Bogdan nu-si mai incape in piele. Jurnalist bunicel, nu contest, dar nici nu scapa vreo ocazie sa ne informeze cat de „pe val” este.
  Ma asteptam sa sara in capul lui Vanghelie contrazicandu-i afirmatiile, nu in capul procurorului care a lasat sa „transpire” niste informatii din dosar.

  Reply
 2. Eusebio

  Avand in vedere ca a sarit direct la gatul procurorului, sigur are o legatura cu maimuta de vanghelie :))

  Reply
 3. Mihai

  Mda, procurorul e de vina, nu Rareșică care se întâlnea cu Marean. Nu sunt prieteni, nu discută, doar Marean s-a dus cu plocon la Ziua de naștere a realizatorului. Din greșeala, cred.

  Reply
 4. brod

  degeaba se lamentează dl. Rareș Bogdan. dacă l-a apărat, discret, pe denunțătorul lui Vanghelie….deocamdată, nici nu stă atât de rău: în fond, Mircea Băsescu a pățit-o și mai urât cu Bercea Mondial.
  așteptăm cu interes, să vedem de unde bate Vîntu și ce mai zice Sergiu Andon…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *