Adrian Popescu

Vâlcov, mare iubitor de artă! Trei lucrări de Picasso printre cele 94 de tablouri descoperite de procurori. Plus Tonitza și Grigorescu

Procurorii au noi dovezi despre averea fabuloasă strânsă din mită de fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov. Anchetatorii au efectuat joi percheziţii la rude şi apropiaţi ai acestuia, în Bucureşti şi mai multe locaţii din judeţul Olt, unde au descoperit 94 de tablouri ale unor pictori celebri români şi străini. Trei opere sunt semnate de Pablo Picasso, iar altele de Tonitza, Grigorescu și Renoir.

Tablourile îi aparţin lui Vâlcov şi au fost date spre păstrare la diverse cunoştinţe. Surse apropiate anchetei susţin că operele de artă au fost găsite în patru locaţii, unele fiind ascunse chiar în pereţi falşi. Există suspiciunea că bunurile au fost achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi din cele două milioane de euro cerute ca şpagă de la Theodor Berna, patronul companiei Tehnologica Radion.

Tablourile se adaugă celorlalte bunurilor găsite anterior într-un seif:  90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripţionat „Renoir”, un tablou inscripţionat „Jean Cocteau” şi o pictură pe lemn inscripţionată „Aurel Acasandrei”.

Tot joi, procurorii şi poliţiştii au percheziţionat sediile unor firme controlate de Darius Vâlcov, respectiv o firmă de contabilitate, una de avocatură şi una de cadastru. Respectivele firme funcţionează într-un imobil situat în centrul istoric al municipiului Slatina.

Ancheta se concentrează acum pe identificarea averii strânse ilegal de Vâlcov, acesta având chiar şi un hotel în Slatina. Pe baza noilor probe, este posibil la Vâlcov să fie din nou reţinut.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Vâlcov, mare iubitor de artă! Trei lucrări de Picasso printre cele 94 de tablouri descoperite de procurori. Plus Tonitza și Grigorescu

  1. mocoteo

    Cele mai tari secvente din filmul al carui actor principal este imberbul darius par ai fi:
    1)Daca un ‘tanar finantist’ a carui singura functie publica aducatoare de spagi a fost cea de primar al Slatinei pare sa fi strans o avere ascunsa impresionanta intr-un timp foarte scurt la ce ne putem astepta de la onor primarii Bucurestiului,Clujului sau Constantei,etc.??!!??
    2)La momentul votului din parlament darius a cerut cu ‘barbatie’ sa-i fie ridicata imunitatea lucru care pe mine ma face sa ma gandesc ca ‘avea deja pe teava’ un targ cu procurorii DNA,targ confirmat de scurta lui arestare urmata de arest la domiciliu.Avand in vedere ca doi politruci de seama -basecu si ponta-si-au asumat public ‘prietenia netermuita’ cu darius in momentul lansarii noului proiect de cod fiscal pe care din cei doi credeti ca ii va da in gat valcovul?Pe primul sau pe ambii politruci lasandu-l astfel pe danutzsova fara munitie contra lui ponta?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *