Adrian Popescu

Vadim Tudor, inca un drum la Parchet. ANI solicita procurorilor cercetarea europarlamentarului pentru fals in declaratii

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, joi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si ANAF, cu privire la posibila savarsire de catre presedintele Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a infractiunii de fals in declaratii. A fost sesizata si. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), dupa ce Vadim “a uitat” sa plateasca impozit pe veniturile obtinute de la editurile sale.

ANI sustine ca presedintele PRM este asociat unic, incepand cu data de 10 ianuarie 2002, la SC Editura Romania Mare SRL, in cadrul careia a detinut, unde a detinut si functia de administrator, inlocuit in 2007 de sotia sa, Doina Vadim Tudor.

El este asociat, cu o cota de participare de 95% in cadrul SC Editura Speranta SRL.

Presedintele PRM nu a mentionat in declaratiile de avere, completate si depuse in perioada 2006 – 2008, venituri obtinute din „onorariu-drept de autor” de la Editura Romania Mare, in valoare totala de 40.985 lei, venituri care nu se afla inregistrate in evidentele Administratiei Finantelor Publice.

Referitor la veniturile realizate in anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat niciun fel de venit in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009.

In plus, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat, in niciuna din declaratiile de avere completate si depuse in perioada 2006 – 2010, veniturile nete obtinute din drepturi de proprietate intelectuala de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor si SC Clauet 99 SRL, in valoare totala de 36.298 lei.

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat, in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009, veniturile obtinute din dividende de la SC Editura Speranta SRL, societate in care detine calitatea de asociat cu o cota de participare la beneficii si pierderi in proportie de 95 %, in suma neta de 150.000 lei.

ANI mai arata ca presedintele PRM este titularul, conform evidentelor ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucuresti, a doua conturi bancare deschise in euro si unul in lei, cu o valoare totala, la data de 19.10.2009, de 11.654 euro, care nu au fost mentionate in declaratia de avere completata si depusa, in calitate de europarlamentar.

ANI considera ca exista indicii referitoare la posibila savarsire de catre Corneliu Vadim Tudor a infractiunii de fals in declaratii, ca urmare a declararii necorespunzatoare a adevarului cu privire la activele financiare si a veniturilor dobandite, conform extraselor bancare si, respectiv, a documentelor justificative existente in evidentele Administratiei Finantelor Publice.

De asemenea, exista elemente privind posibila incalcare de catre Corneliu Vadim Tudor a obligatiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala, ca urmare a mentiunilor inscrise in declaratiile de avere cu privire la veniturile din drepturi de autor obtinute de la Editura Romania Mare SRL, venituri care nu se afla inregistrate in evidentele ANAF.

Citeste si despre: Corneliu Vadim Tudor, PRM, ANAF, ANI, DNA.


Articole cu aceeasi tema:
Vadim, respins si de colegii extremisti din PE
Becali, candidatul lui Vadim Tudor la europarlamentare
Top 10 parlamentari absenteisti


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *