Romania Curată

Vă vine să credeți că o primărie din România a investit bani publici în terenul ăsta de fotbal?

Începând de ieri, pe rețelele de socializare a început să circule în veselie imaginea de mai jos, cu un teren de fotbal construit în jurul unui ditamai copacul secular. Se întâmplă în România, în satul Tonciu, comuna Fărăgău, jud. Mureș. Cică nu era alt teren în sat și copacul era un simbol al localității. Partea mai puțin distractivă e că investiția asta s-a făcut din bani publici, iar primăria a ținut expres să menționeze asta ;) . Să se știe.

tonciu faragau plopul

Acuma, investiția (și știrea) e mai veche (de cel puțin doi ani). Nouă este declarația primarului când a fost întrebat dacă nu îi e frică de posibile accidentări ale copiilor care s-ar lovi de bătrânul copac, edilul găsind o soluție ad-hoc: ”Măsura o stabilesc acuma, în timp de două zile clarific. Pun în jurul lui ceva amortizoare de plastic”, a declarat Ioan Milășan, primarul din Fărăgău pentru Pro TV. Conform aceleiași surse, investiția publică în amenajarea terenului a fost de 80.000 de lei.

Aaa… dacă vă întrebați de reguli: copacul NU face parte din joc. Dacă mingea lovește copacul e aut ;) .

***

Pentru conformitate (foto: liviualexa.ro). Acuma spuneți și voi: să-l felicităm pe domnul primar pentru spiritul ecologist sau…?

tonciu faragau


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Vă vine să credeți că o primărie din România a investit bani publici în terenul ăsta de fotbal?

 1. Speranta Balasa

  Eu zic sa ne indignam pentru motive „mari” si serioase, ca avem destule. Ca nu s-a taiat copacul acela e un motiv cel mult sa ne amuzam. Copii care joaca acolo fotbal si-au facut o regula si il pot folosi. Noi cei care ne platim taxele si impozitele avem o tara pe care nu o putem folosi: nici scolile, nici spitalele, nici drumurile, nici padurile… si sigur putem continua. Daca primarul acela a facut terenul acela fara sa fure bani din bugetul local, bravo lui ca l-a facut cu copac cu tot!

  Reply
  • George Petrineanu

   Așa e, măcar avem de a face cu ceva nostim. Intrăm și în Cartea recordurilor.

   Apropo, bietul copac e la numai un metru de tușă. Probabil că ar fi fost rocket science să plasezi terenul cu un metru la stînga.

   Reply
 2. Tempor

  Simbolul echipei Locomotiva este copacul? Ecologică locomotivă :)
  Nu ştiu ce gânduri ecologiste se nasc în rândul participanţilor la diferite activităţi sportive desfăşurate pe un teren care se doreşte a fi pentru fotbal :) !
  Ce ghionturi în spirit sportiv combatant se pot aplica în afara razei vizuale a arbitrilor şi publicului.
  Ce să-i faci, când e vorba de bani mulţi, prima dată se taie şi după aceea măsoară! Numai că nici asta nu se potriveşte pentru că prima dată au măsurat, să vadă unde e mai ieftin şi le rămân lor mai mulţi bani şi pe urmă au vrut să taie!
  Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg! Un pic forţată şi această notă căci banii au fost încasaţi deci târgul înheiat.
  Cineva a semnat ca primaru’ … din altă comună, poate :)) !!

  Reply
 3. Daniela

  ha ha daca cei care folosesc tetenul nu vor sa taie copacul e ok. Si mie imi plac copacii in general.

  Reply
 4. Tempor

  Acest caz defineste o stare de fapt actuala. In gândirea autoritatilor acesta este un mod de a da vina pe populatie.
  Atunci când au plantat copacul oamenii nu s-au gandit ca vor veni vremuri in care unii se vor inchina banului! Solutia contextuala !? O statuie de bronz sau piatra la umbra careia oamenii sa stea era mai buna pentru vremurile toride.

  Reply
  • Papp János

   N-a dat nimeni vina pe populatie, pipulatia isi asuma raspunderea pentru demersurile facute pentru salvarea unui copac, oarecum exotic. A ramas dintr-un arboret intins, pentru care nu se plange nimeni. Nici pentru zecile hectare de livezi si paduri din apropierea satului, taiati deparintii si bunicii „sportivilor” de astazi. Ar fi bine sa va cautati niste subiecte mai pe masura inteligentei voastre.

   Reply
 5. George

  in 20 de ani pe fiecare stadion din lume o sa fie numai copaci in loc de fundasi. Si asa se comporta astai ca niste copaci cand ating mingea. Macar pui 4-5 copaci adevarati. Si acolo se vede lucrul bine facut ;) cine are copaci mai adevarati !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *