Stâlpii Podului Constanța, construit în 1938, au fost tencuiți cât să nu se mai vadă halul avansat de degradare, deși lucrarea trebuia demolată și reconstruită de acum mai bine de 10 ani.
Lucrările de renovare sunt programate să înceapă luna aceasta, dar deocamdată asta este tot ce s-a făcut iar circulația continuă neîntrerupt – atât cea rutieră, pe sub pod, (Calea Griviței – spre cartierul Bucureștii Noi, localitățile Mogoșoaia și Chitila apoi drumurile naționale 1A spre ploiești respectiv 7 spre Târgoviște) cât și cea feroviară, pe pod (pe magistrala către Constanța).
Iată comentariul și fotografiile publicate de USR Sector 1:
Podul Constanța, de la NEPĂSARE la PREMEDITARE. Aceste poze sunt făcute astăzi. Au mascat problemele structurale cu ipsos! (LE: adeziv de exterior)
Specialiștii pe care i-am consultat ne confirmă că această lucrare are valoare structurală ZERO. Săptămâna trecută autoritățile responsabile au anunțat că se vor realiza lucrări de reparații și am crezut că se va întâmpla în sfârșit ceva normal.
Însă astăzi suntem martorii unui act de politiciansim pur: spoiala (în adevăratul sens) unor probleme grave ca urmare a presiunii publice.
Lucrurile nu pot rămâne așa. Vom continua prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție să solicităm autorităților, care astăzi s-au dovedit iresponsabile, să facă totuși un act responsabil și să înceapă urgent lucrările de reabilitare care se impun!
Cerem din nou publicarea imediată a expertizei tehnice din februarie!
De cât timp este nevoie pentru ca un pod să se prăbușească, vedeți în înregistrarea de mai jos:
Spoiala aceea poate fi cu un material special (intra prin pori si (mai)stabilizeaza), nu doar o simpla varuiala. Evident ca nu poate fi decat o etapa de maxima urgenta, urmand ca recomandarile expertizei (intre care posibil acea „spoiala”) sa fie urmate pana la capat.
Ceea ce ar fi mai fi de notat e anul constructiei (cel tot luat de comunisti drept reper). Poate ar fi cazul sa implementam (barbarism, da, si mai urmeaaza) master-planuri din acelasi an. De fapt, cred ca As. Infrastructura (sper sa nu ma-nsel) chiar remarca faptul ca se pliaza pe planurile epocii noile planuri (poate cu exceptia notabila „Lugoj-Deva”) desi s-au inghitit la bani pentru astea „recente”. Nimic nou, aveam si legea cadastrului din 1934, dar s-a mutilat on 1996 samd.
SUNT NECESARE ALEGERI ANTICIPATE
https://www.scribd.com/document/379166753/document-2018-05-14-22447867-0-scrisoare-comisia-europeana-corina-cretu-pdf#from_embed