Adrian Popescu

USR: Zeci de milioane de euro, irosiți pe stadioane omagiale

Partidul Uniunea Salvați România își exprimă revolta față de propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale de a aloca, prin Compania Națională de Investiții, suma de aproape 40 de milioane de euro pentru stadioanele din Alexandria și Craiova, în condițiile în care cheltuielile totale ale statului cu investiţiile, din buget şi din fonduri UE,  au fost, în primele cinci luni ale anului, de doar 4,1 mld. lei, în scădere cu 54% faţă de 2016.

Uniunea Salvați România consideră că cheltuirea a zeci de milioane de euro propusă de Sevil Shhaideh pentru modernizarea stadioanelor din Alexandria și Craiova ar fi cadouri politice făcute liderilor PSD Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu.

USR caracterizează ca ridicolă motivația pentru care MDRAP vrea să acorde 12 milioane de euro pentru modernizarea stadionului din Alexandria: aceea că ar fi de primă necesitate, întrucât cluburile locale de fotbal au experiențe notabile și că, astfel, se va crea un adevarat pol cu caracter sportiv în Municipiul Alexandria. Ultima performanță notabilă a echipei locale FCM Alexandria este câștigarea campionatului județean de fotbal și promovarea în Liga a treia.

Deputatul USR de Dolj  Adrian Prisnel remarcă, într-o declarație, că banii alocați pentru stadionul din Craiova sunt meniți să repare greșelile grave de proiectare: „Construcția  nu îndeplinea nici standardele UEFA, nici standardele de siguranță ale ISU și nici pe cele de rezistență geotehnică și la vânt, deși studiul de fezabilitate a costat probabil milioane de euro, suma totală fiind necunoscută, pentru că nu este publică”.

„Alexandria lui Liviu Dragnea devine un fel de Scornicești. Sevil Shhaideh vrea să îi ridice șefului iubit un stadion de 12 millioane de euro. Casa Poporului e desuetă, acum se poartă stadioanele. Și oricum se știe că Alexandria a devenit un fel de Copacabana a României! Liviu Dragnea și-a mutat banii furați în Brazilia și aduce Brazilia la Teleorman. E un schimb corect. Zeci de milioane de euro sunt irosiți pe stadioane omagiale pentru tăierea panglicilor în loc să fie investiți în dezvoltarea României”, a declarat Adrian Prisnel, deputat USR de Dolj.

 

Articol preluat de pe site-ul USR


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “USR: Zeci de milioane de euro, irosiți pe stadioane omagiale

 1. taunul77

  Daca poporul oltean si tele-oltean vrea mult fotbal?
  Probabil ca de asta si-a ales si Condamnatul Definitiv, nickname-ul Daddy. Are rezonante braziliene. E de aceeasi sorginte ca Tite, Didi sau Danny …

  Reply
 2. marius

  sunt miliarde de euro lunar scosi din tara prin evaziune fiscala de catre marile corporatii multinationale iar usr se uita la cojile de seminte din tabara adversa, felicitari

  cu hotia facuta de veolia apa nova la factura de apa in bucuresti, furt direct din buzunarul oamenilor de ani de zile inclusiv in momentul de fata, se mai intereseaza cineva sau e ordin pe unitate si s-a pus plapuma?!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *