Romania Curată

USR și-a lansat programul politic. Printre prioritățile pentru dezvoltarea României se numără și ”economia digitală”

Uniunea Salvați România și-a lansat miercuri programul politic pentru alegerile parlamentare din acest an. La eveniment au participat Nicușor Dan, Clotilde Armand și Cosette Chichirău, aceasta din urmă fiind anunțată de liderul USR ca fiind prima pe lista de candidați de la Iași pentru Camera Deputaților. Cosette Chichirău este doctor în economie al universității din Massachusetts și este cea care a coordonat programul de guvernare al USR.

Cei trei lideri au USR s-au referit la câteva dintre domeniile cuprinse în program și anume la administrație publică, industrie, educație, sănătate și transporturi.

În ceea ce privește industria, Cosette Chichirău a declarat că o prioritate pentru USR o reprezintă economia digitală, domeniu în care România are toate premisele să ajungă printre liderii mondiali: ”Putem investi în capacitatea de prelucrare și colectare a informațiilor. România poate ajunge să aibă companii gen Facebook, nu să fie doar mână de lucru”. În acest domeniu, Cosette Chichirău a subliniat și oportunitatea pe care o reprezintă românii din Diaspora care lucrează în universități sau companii de prestigiu și care ar putea contribui cu know-how.

Potrivit programului politic, USR își propune eliminarea sărăciei prin industrializare. ”Motorul dezvoltării economice este industria”, a mai spus Cosette Chichirău.

Nicușor Dan a vorbit despre reforma în administrație și justiție, iar una dintre propuneri este aceea referitoare la publicarea online a tuturor hotărârilor judecătorești, ”pentru a putea fi semnalate mai ușor eventualele derapaje”.

În ceea ce privește sistemul electoral, Nicușor Dan a vorbit despre reducerea pragului electoral ”pentru a sparge monopolul marilor partide”, scăderea numărului de semnături și alegerea primarilor în două tururi.

Clotilde Armand s-a referit la domeniile sănătate și transporturi, printre propuneri fiind și aceea a creșterii procentului din PIB alocat sănătății până la 6%, concomitent cu eficientizarea sistemului de cheltuire a resurselor.

Programul integral al USR poate fi citit aici.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “USR și-a lansat programul politic. Printre prioritățile pentru dezvoltarea României se numără și ”economia digitală”

  1. mihai

    USR, luati urgent distanta fata de guvernarea corporatista de tip neoliberal a lui Ciolos, acelasi tip economic cu precedentele guvernari, ca altfel ajungeti la stadiul de a cincea roata la caruta PNL!

    Reply
  2. Bianca B

    As avea ceva de adaugat la programul pentru sustinere a profesorilor, avand in vedere ca propria mama este profesor si a predat la sat timp de doi ani. Cred ca la fel ca si in cazul programei elevilor, programa profesorilor este foarte greoaie, iar procesul de evaluare al performantei este deficitar. Cred sincer ca motivul principal pentru care profesorii nu isi iau in masa examenele de titularizare, sau le iau cu note mici, nu este pentru ca nu stiu materia, ci pentru ca intrebarile sunt puse aiurea si ceea ce li se cere este de multe ori absurd. Iar in ceea ce priveste invatamantul de la sate, nu este vina profesorilor ca multi dintre copii trec clasa an de an fara a invata prea multe. Profesorii de la sate sunt obligati de directori sa le dea note de trecere elevilor pentru ca fara elevi se inchid scolile. Este o situatie foarte dificila. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca transportul in comun pana la aceste scoli este sub orice critica, o problema ce tine de infrastructura, un domeniu aproape ignorat de politicienii nostri.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *