Romania Curată

USR a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea

Uniunea Salvaţi România a anunţat că a depus plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea pentru abuz în serviciu, deoarece de mai multe luni „a refuzat sistematic” să pună pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB proiectele USR.

Conform Legii 215/2001, a administraţiei publice locale, primarul are printre altele şi atribuţii în privinţa întocmirii ordinii de zi a şedinţelor CGMB. Consilierii USR au solicitat în mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a şedintelor, i-au cerut primarului Firea şi în scris să motiveze acest refuz, însă fără rezultat. Mai mult decât atât, chiar şi departamentele primăriei, aflate în subordinea Gabrielei Firea, au întârziat mai mult decât cele 30 de zile prevăzute de lege să emită avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmăresc eficientizarea activităţii spitalelor bucureştene, o îmbunătăţire a serviciului public de deszăpezire, o rezolvare a situaţiei câinilor fără pedigree din oraş sau înfiinţarea unei comisii de imagine urbană în primărie. Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi după mai bine de trei luni de la depunere, şi a fost respins de votul majorităţii PSD şi ALDE”, se arată în comunicatul Uniunii Salvaţi România.

Proiectele întocmite şi depuse de consilierii USR de la începutul mandatului, respectiv din iulie 2016, până acum vizează aprobarea planului de măsuri pentru îmbunătăţirea signalisticii şi serviciilor de recepţie în spitalele din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, evaluarea şi îmbunătăţirea activităţii spitatelor din subordinea ASSMB, aprobarea Programului anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, înfiinţarea Comisiei de Imagine Urbană pe lângă Direcţia de Urbanism a Primăriei Municipiului Bucureşti sau interzicerea activităţilor şi spectacolelor care folosesc dresuri de animale în divetisment (circuri ambulante sau expoziţii) în Bucureşti.

USR îl acuză pe primarul general al Capitalei că, în timp ce lasă aceste proiecte să zacă „pe undeva prin sertarele primăriei, ignorate”, face experimente nereuşite pe nervii şi banii cetăţenilor, „luând măsuri heirupiste în diverse domenii”.

„Concomitent, cheltuieşte sute de mii de euro pentru spectacole şi pavoazări de ocazie ale oraşului, cu elemente de o estetică îndoielnică. Indiferent din ce partid ar face parte, primarul trebuie să respecte legile şi să lucreze în interesul oraşului, colaborând şi adoptând proiecte benefice indiferent de ce partid ar fi propuse”, potrivit sursei citate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *