Romania Curată

USB cere Parlament cu 300 de membri care să aibă cel mult cinci săptămâni de vacanță pe an

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) cere limitarea numărului de parlamentari la maximum 300 – 100 de senatori şi 200 de deputaţi – care să muncească efectiv opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, şi să aibă cel mult cinci săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor, spune candidatul USB la Primăria Capitalei, Clotilde Armand, citată de News.ro

„În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat şi 200 pentru Camera Deputaţilor. Propunem câte doi senatori şi patru deputaţi pentru fiecare judeţ, sector al Bucureştiului şi Diaspora. Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor”, scrie Clotilde Armand, luni, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentata USB a mai spus că SUA au 535 de parlamentari la o populaţie de peste 300 de milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 de milioane de locuitori.

‘În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanţe de Urgenţă, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanţe de urgenţă, în medie 145 OUG pe an, sau o situaţie de urgenţă la fiecare 2,5 zile. Numărul şi costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populaţia României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pensiile şi avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul”, mai spune Clotilde Armand.

Potrivit acesteia, prin măsurile propuse USB vrea ca procesul legislativ să se desfăşoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să fie folosite doar în cazuri cu adevărat excepţionale, mai scrie News.ro.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *