Romania Curată

USB anunță că va prezenta un sondaj care răspunde la întrebarea: cine ar putea strânge mai multe voturi, Nicușor Dan sau Cătălin Predoiu?

Candidatul USB la Primăria Capitalei a anunțat că joi va prezenta rezultatele unui sondaj de opinie care ar trebui să lămurească și întrebarea cine ar fi putut strânge mai multe voturi dintre Nicușor Dan și Cătălin Predoiu, în eventualitatea în care unul dintre cei doi s-ar fi retras din cursă.

„Mâine vom ieşi cu sondajul, care va măsura unde sunt candidaţii acum şi rata de transfer între votanţii mei şi votanţii lui Predoiu. Vor fi trei întrebări: „Cu cine veţi vota?”, „Dacă se retrage Predoiu, cu cine veţi vota?”, „Dacă se retrage Nicuşor Dan, cu cine veţi vota?”. Întrebări ipotetice, întrucât eu am anunţat că nu mă retrag”, a explicat liderul USB, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, miercuri, la The Institute.

Nicușor Dan a prezentat şi situaţia exactă a donaţiilor, anunţând că din 16 aprilie şi până în prezent au fost înregistraţi 664 de mici donatori care au contribuit cu 204.000 lei. Nicuşor Dan a atras atenţia şi asupra faptului că, marţi, au fost donaţi aproape 15.000 de lei, „ca o reacţie de solidaritate în urma atacurilor primite în special de la PNL”.

„Ieri, în cea mai tensionată zi de campanie, când am fost ţinta acuzaţiilor făcute de Cătălin Predoiu, am primit donaţii de la cetăţeni în valoare de 14.580 de lei. Acesta este un semn că oamenii au încredere în mine şi în mesajul nostru, al USB”, a precizat el, potrivit Agerpres.

De asemenea, 125 de donatori provin din diaspora. Mai exact, din: Marea Britanie (23), Elveţia (17), Statele Unite (15), Germania (13), Franţa (13), Belgia (11), dar chiar şi din Japonia, Tanzania sau Thailanda.

Nicuşor Dan a menţionat că a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi cere, „în numele faptului că a fost ales preşedinte în urma unui vot masiv, inclusiv în Bucureşti”, în limitele atribuţiilor sale constituţionale, să îndemne oamenii să iasă la vot, astfel încât rezultatul „să fie decis de oameni, şi nu de structurile partidelor”. El a adăugat că în această scrisoare îi cere preşedintelui să folosească toate prerogativele pe care le are la dispoziţie, astfel încât alegerile să se desfăşoare corect.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “USB anunță că va prezenta un sondaj care răspunde la întrebarea: cine ar putea strânge mai multe voturi, Nicușor Dan sau Cătălin Predoiu?

  1. Adrian

    Unicul destinatar al rezultatului sondajului este președintele K. W. Iohannis, care, ca (proaspăt) bucureștean, va merge la vot și va fi obligat să declare (indirect) că nu s-a făcut de râs cu locul unde a pus ștampila. Că a observat cu atenție campania, etc etc și a decis. Urmând ca vrând-nevrând televiziunile să disemineze mesajul prin țară.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *