Romania Curată

USB a depus cerere de renumărare a voturilor în Sectorul 1

Uniunea Salvați Bucureștiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci-zece secții, invocând discrepanțe statistice, a anunțat, luni seara, liderul USB, Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

„Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secții de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat niște discrepanțe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită și să renumere în câteva secții de votare. (…) În situația în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare”, a spus Nicușor Dan, la B1 Tv.

El a adăugat că USB a avut inițial delegați în toate secțiile de votare din Sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care și-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în București.

„Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni”, a precizat el.

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a câștigat în secțiile de votare în care USB a avut observatori (și care reprezintă majoritatea secțiilor de vot), dar diferența s-a făcut în celelalte, a precizat, luni, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Exit-poll-urile prezentate duminică seara o creditau pe Clotilde Armand drept câștigătoare. Mai mult, conform primelor rezultate oficiale, parțiale, prezentate de BEC în noaptea de duminică spre luni, tot Clotilde Armand era anunțată drept câștigătoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “USB a depus cerere de renumărare a voturilor în Sectorul 1

 1. Gore

  Atata vreme cat buletinele de vot nu sant inscriptionate cu numar de serie , puteti sa tot numarati la ele , tot cine trebuie va iesii !

  Reply
 2. geo

  probabil si celelalte partide au raportat in sectiile cu pricina cifre mai mari!
  mai le pazea si atunci. sts si sri ce spune?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *