Romania Curată

UNJR cere Guvernului să revină asupra dispozițiilor din OUG care nu au intrat în vigoare și să le trimită în Parlament

Uniunea Naţioanală a Judecătorilor din România (UNJR) cere Guvernului României să revină „asupra dispoziţiilor ce nu au intrat încă în vigoare şi să le transmită în Parlament sub forma unui proiect de lege, unde să fie dezbătute în mod real şi efectiv”.

„Uniunea Naţională a Judecătorilor din România condamnă modul profund netransparent în care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul României a ales să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală, fără o dezbatere reală şi efectivă şi prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă care nici măcar nu figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Acest mod de acţiune este cu atât mai inadecvat cu cât ministrul Justiţiei a solicitat avizul Consiliului Superior al Magistraturii, ca apoi Guvernul să adopte intempestiv ordonanţa de urgenţă, fără să mai aştepte avizul Consiliului, încălcând în acest mod competenţele acestuia”, se arată într-un comunicat al UNJR.

Asociaţia precizează că dreptul Parlamentului şi al Guvernului de a stabili politici penale este de necontestat, însă orice modificare a legii penale trebuie făcută cu dezbateri şi analize solide, precizând că „dezbaterile ce au avut loc în aceste zile la Ministerul Justiţiei sunt departe de a atinge acest deziderat”.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “UNJR cere Guvernului să revină asupra dispozițiilor din OUG care nu au intrat în vigoare și să le trimită în Parlament

 1. Protonic

  Ok are dreptate.
  O singura intrebare pana acum s-a facut asa sau ei au inventat roata.
  Stie toata lumea ca nici pana acum nu au avut loc decat dezbateri formale sau deloc.
  Si au fost probleme de multe ori mai grave decat acestea si totusi nu a iesit nimeni in strada.
  Aici vorbim de un caz clar de manipulare politica sustinuta de la nivel inalt si din afara tarii.
  ok sa se dezbata in Parlament dar Romania este a romanilor si a celor care vor sa FIE ROMANI si nimic nu ne va impiedica de data aceasta sa facem dreptate pentru toti romanii nu numai pentru unii si adevarata lupta anticoruptie si nu lupta pe criterii politice!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *