Adrian Popescu

Un primar si doi consilieri locali din Timis au cerut ilegal subventii europene

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata doi consilieri locali din comuna Periam (judetul Timis), Vintila Rusan si Samson Hojda, pe primarul comunei, Rodica Boancas, precum si pe secretara primarului, Laura Iurescu, toti fiind acuzati ca au intocmit documente false cu ajutorul carora au obtinut subventii europene pentru o pasune de 200 ha.

Potrivit DNA, in iunie 2007, Rodica Boancas i-a determinat pe cei doi consilier locali sa foloseasca si sa prezinte, in cadrul procedurilor A.P.I.A. privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2007, documente in care au consemnat date false, inexacte, in sensul ca detin si utilizeaza pasunea comunei Periam in suprafata de aproape 200 ha.

Aceste demersuri au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile pentru agricultura in suma totala de 30.950 lei.

Rodica Boancas a falsificat doua contracte de intretinere a pasunii incheiate cu Samson Hojda pentru suprafata de 131,92 ha si cu Vintila Rusan pentru suprafata de 67,92 ha, in sensul ca a consemnat date nereale privind intretinerea pasunii.

Contractele de intretinere a pasunii incheiate intre Primaria Periam si cei doi consilier locali au fost antedatate si inregistrate ca atare in registrul primariei, activitati sprijinite si de secretara Laura Iurescu.

In cadrul procedurilor A.P.I.A. privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2008, cei doi consilieri locali au prezentat acte in care au consemnat date false in sensul ca detin si utilizeaza suprafata de 67,92 ha, respectiv de 131,92 ha din pasunea comunei Periam si prin care au intentionat sa obtina pe nedrept fonduri nerambursabile pentru agricultura, in suma de 15.437 lei, fapta ramasa in forma de tentativa.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sannicolau Mare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *