Romania Curată

Un nou dosar penal pentru fostul sforar al PSD

Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai influenți lideri pe care i-a avut PSD, a fost pus sub învinuire de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru mărturie mincinoasă, informează printr-un comunicat de presă, joi, parchetul. Hrebenciuc este în prezent judecat și într-un dosar de retrocedări frauduloase.

”Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1 Bucureşti s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Hrebenciuc Viorel pentu săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile procesuale”, se arată în comunicatul parchetului.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Viorel Hrebenciuc a fost denunțat de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta susţine că ar fi fost presat de fostul sforar al PSD să finanţeze campania prezidenţială a lui Mircea Geoană şi că fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi minţit în faţa judecătorilor, în dosarul în care Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru finanţarea frauduloasă a campaniei din 2009.

Viorel Hrebenciuc este judecat de instanţa supremă pentru retrocedări frauduloase, alături de fiul său şi de alte persoane.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Un nou dosar penal pentru fostul sforar al PSD

  1. iulian

    arestat si averea confiscata ,asa ar trebui in mod normal sa decurga judecarea acestui nemernic care a devalizat economia judetului Bacau.ce se intampla in Romania nu poate fi numita justitie,ci o tentativa de justitie.procurorii instrumenteaza dosarele,au dovezi clare si ii aresteaza dupa care judecatorii ii pun in libertate.
    pentru marturie mincinoasa este pierdere de timp sa fie judecat.pentru cate a facut acest dinozaur, oricum merita inchis pe viata.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *