Romania Curată

Un membru CNA reacționează la solicitatea Alinei Mungiu-Pippidi de închidere a postului România TV

Valentin-Alexandru Jucan, membru în CNA, a reacționat pe Facebook după ce Alina Mungiu-Pippidi a explicat ieri, într-un articol publicat pe România Curată, care sunt argumentele legale pentru care Consiliul Național al Audiovizualului ar trebuie să ia în considerare închiderea postului România Tv.

Jucan a promovat pe Facebook acest articol, precizând că ”va înainta Consiliului această solicitare pentru a fi analizată”.

De asemenea, membrul CNA consideră că România TV ar putea fi acuzată de complicitate la șantaj prin difuzarea periodică a înregistrărilor cu Sebastian Ghiță, fondatorul postului de televiziune:

”ROMÂNIA TV difuzează a treia înregistrare cu Sebastian Ghiță care, de această dată, caută aliați printre celelalte televiziuni de știri.
Sunt două ipoteze de lucru:
1. televiziunea se află în posesia mai multor înregistrări, fiind programate la difuzare chiar de către Sebastia Ghiță. Acest lucru conferă televiziunii calitatea de complice la fuga fostului deputat, așa cum arătam într-o postare anterioară.
2. (puțin probabil) televiziunea primește înregistrările, rând pe rând. Având în vedere faptul că Ghiță este dat dispărut, televiziunea ar trebui să pună la dispoziția autorităților orice informație care poate duce la localizarea lui Ghiță; cee ce nu se întâmplă. Așadar am avea de a face și cu tăinuirea.

Difuzarea acestor înregistrări, prin conținutul și periodicitatea lor, se transformă, încet și sigur, în ȘANTAJ. Așadar, pe lângă posibila calitate de complice la fugă, postului i se poate adăuga și partea de complice la șantaj. Din nou, nu ar fi prima și singura televiziune. A se vedea dosarul de șantaj Antena3 vs. Bendei/RCS&RDS.

Afirm următoarele: politica anului 2017 va sta (din nou) în umbra intereselor televiziunilor de știri care, la nevoie, vor albi chiar și cea mai mizerabilă infracțiune sau cel mai mizerabil infractor.

Avem de a face cu o ecuație care conține variabile și constante.

>Variabilele sunt:
– sursele de finanțare ale televiziunilor;
– turnătoriile dintre grupurile care conduc televiziunile;
– înțelegerile televiziunilor cu partidele politice pentru influență și bani; se negociază.

> Constantele sunt:
– cei mai mulți dintre patronii de televiziuni sunt urmăriți penal. Așadar vor negocia orice pentru libertatea lor și vor vinde pe oricine;
– „jurnalism de calitate” este o noțiune de care respectivii patroni NU sunt intetesați;
– CNA este o instituție mai politizată ca oricând, o instutuție care tolerează toate mizeriile difuzate sub titulatura „jurnalism”;
– televiziunilor de știri aflate în sfera de influență politică similară cu majoritatea din CNA li se permite ORICE, CU ORICE PREȚ, totul în detrimentul publicului respectiv a informării corecte;
– majoritatea politicienilor vor face orice ca să fie băgați în seamă de aceste televiziuni, așa că Parlamentul, în actuala configurație, nu va fi NICIODATĂ interesat de asanarea spațiului audiovizual.

Judecați voi”, scrie Valentin-Alexandru Jucan.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Un membru CNA reacționează la solicitatea Alinei Mungiu-Pippidi de închidere a postului România TV

 1. octavian

  va dati seama ca CNA-ul doarme…n-au avut nici macar o reactie pana la publicarea articolului doameni Mungiu-Pippidi. Halal institutie, nu are niciun pic de credibilitate. Sper ca macar pe ultima suta de metri sa faca ce-i corect si sa inchida RTV-ul

  Reply
  • Cristi C

   Când democrații ca tine atacau PSD cum că vor să scoată România din UE și NATO, ar fi trebuit închiși, desființați? Măi „liberalilor”, de ce nu aplicați, printre „valorile” care vă mână în luptă, și ideea de a reflecta la propriile mizerii pe care le faceți.

   Articolul d-nei Pippidi este doar un strigăt de frustrare al domniei ei. Nu este un articol fundamentat pe spețe de regulament sau lege care să ducă la închiderea RTV.

   Relax, dude, RTV o duce foarte bine cu audiențe record. BTW, este singura televiziune care îl invită pe prof Valentin Stan să arunce și el cu pietre în aberantul om politic Johannis, un caracter dovedit escroc de o decizie definită a instanței.

   Reply
 2. Protonic

  Si daca totusi la RTV s-ar spune adevarul, noi nu stim care este adevarul?

  Nu cred ca solutia este inchiderea unei TV care noua nu ne convine caci atunci si Romania curata ar putea fi inchisa.

  Cred ca organele competente trebuie sa FACA LUMINA! in acest caz si inca de la cel mai inalt nivel.

  Reply
 3. grigore ion

  oameni buni,atata timp cat politicul incearca sa influneteze juridicul nu v a fi inchisa aceasta televiziune,atat timp cat la putere este psd-ul vom asista la momente de minciuni execrabile

  Reply
 4. Andrei

  Acest CNA ar trebui, intr-o tara normala, acuzat de compilicitate la instaurarea dictaturii comuniste in Romania anului 2016. Daca aceasta ar fi intervenit, facandu-si datoria, la minciunile transmise de hasnaua 3 si rtv , rezultatul alegerilor ar fi fost altul. Acum va fi si mai complicat pentru ca la butoane au venit cei pentru care a lucrat CNA-ul. Eu nu imi pierd speranta, a cazut el Ceausescu….deci strada ne va scapa si de ei……singura solutie…….Asa a facut si Adrian Nastase pedeserizand tara si….uite unde a ajuns…..Putintica rabdare………

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *