Dorin Tudoran

Un eveniment editorial și o invitație acceptată

Potrivit Evenimentului zilei, dl Mihail Neamțu mă invită (alături de alți “onaniști”, “postaci frustrați”, “ghelmezi”, “anteniști” și “fasciști progresiști”) la “o dezbatere televizată față către față: oricând, oriunde, pe orice temă de relevanță publică”. Mă așteaptă (ca și pe ceilalți distinși invitați) “cu niște idei, argumente ori soluții pentru România.”

Invitația mă onorează și o accept cu plăcere.

La începutul lunii august voi fi în România pentru zece zile. Dl Neamțu poate alege studioul de televiziune unde dorește să purtăm dialogul. Ca invitat al Domniei Sale, eu aleg tema. Îi propun să discutăm despre un substanțial volum apărut ieri în România, la Editura N-am cuvinte. Consider că volumul președintelui american, tradus în românește chiar de dl Neamțu, propune “o temă de relevanță publică”. Și nu doar pentru români.

Alte câteva teme, până mai ieri și ele de “relevanță publică”, precum traseismul politic, haimanalâcul doctrinar, pupinismul frenetic, circul agitat, de extrascție jirinovskiană și altele au fost rezolvate de politicieni de vis ca domnul Mihail Neamțu.

O precizare cât o precondiție: idei și argumente pot aduce în studio. Soluții pentru România trebuie să aducă dl Neamțu. Și nu doar într-un studio de televiziune. Nu “onaniștii”, “postacii frustrați” și alții ejusdem farinae au obligația să propună soluții, ci politicienii. Este motivul pentru care intră în viața politică, se prezintă la alegeri, au platforme electorale, promit și apoi se țin de cuvânt. Cât pot ei să se țină.

Așadar, pe curând, domnule Neamțu.

Pentru conformitate: AICI


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Un eveniment editorial și o invitație acceptată

 1. Stefan Bragarea

  Domnule Tudoran
  O eventuală confruntare a dvs cu ”voiosul” domn Neamțu este pur și simplu ridicolă. Am urmărit un timp individul, m-am lămurit, iar între timp s-a lămurit și restul lumii.
  Latră și el că numai asta știe

  Reply
 2. Dorin Tudoran

  Bănuiesc că ați simțit că glumeam. Să și dorească un dialog televizat cu mine, domnul Neamțu nu-l poate avea, din multe motive. Cel mai important — nu poate accepta tema propusă de mine. Din modestie…

  Reply
 3. alinaMP

  Well, eu imi aduc aminte cand spunea prapastii despre revolutiile engleze- nu intelesese nimic din Bill of Rights, te cutremurai, deci nu e greu sa- dezumfli ca pe un balon la TV. Sadly, ma uitam pentru ca declinasem in acea seara o invitatie la Plesu si Liiceanu, ca plecam dimineata devreme din tara, deci el era, ca sa zic asa, in locul meu. Si desi facea greseli de scoala generala, nu il corecta nimeni, ba de la un moment incolo culegea priviri admirative pe masura ce verbigera. Nu ajungea aceasta nulitate academica sa aiba programe de cercetare de la UEFISCDi- desigur, nici din acelea nu au iesit citate-, carti si pozitii la IICCMER daca nu se bucura de recomandari si toleranta. Iar de ce l-a luat Orban- cand in Pta Universitatii sloganul era Noua Republica, o latrina publica! deci sigur nu pentru popularitate- o avea si alta protectie, aia in care esti mereu reciclat si niciodata eliminat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *