Adrian Popescu

Un consilier judetean din Targu Mures a castigat pe banda rulanta contracte din bani publici. ANI cere DNA cercetarea consilierului Daniel Akos Mora pentru coruptie

Agentia Nationala de Integritate a sesizat, marti, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Daniel Akos Mora, consilier judetean in Targu Mures, a unor fapte de coruptie. El este acuzat ca a castigat, prin intemediul firmei Moragroind SRL, unde este actionar si director, mai multe licitatii organizate de CJ Mures, cu o valoare totala de 15 milioane lei.

Potrivit ANI; Daniel Akos Mora este actionar si director la compania SC Moragroind SRL, firma ce a castigat licitatii organizate de catre unitatile aflate sub autoritatea CJ Mures (Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, Spitalul Municipal Dr. Gh. Marinescu Tarnaveni), precum si de alte unitati administrativ-teritoriale de pe raza judetului Mures (Inspectoratul Scolar Judetean Mures, Primaria Suplac, Primaria Craiesti, Primaria Orasului Iernut, Consiliul Local al Comunei Breaza, Primaria Municipiului Sighisoara). Valoarea totala a acestor contracte se ridica la 15.689.344 lei.

ANI sustine ca Daniel Akos Mora a participat, in calitate de consilier judetean, in perioada 2008-2011, la adoptarea de hotararilor privind adoptarea bugetelor Consiliului Judetean Mures, avand informatii privind programele de investitii si reparatii aferente anilor 2008, 2009 si 2010 ale unitatilor aflate sub autoritatea CJ.

Prin incheierea actelor aditionale la contractele de executie lucrari, adjudecate in urma procedurilor de achizitii publice, au fost modificate atat valorile stabilite initial, cat si termenele de executie a lucrarilor, cu scopul de a obtine venituri din dividende cat mai mari.

Pe langa compania Moragroind SRL, Daniel Akos Mora detine actiuni la SC Natur Fruct SA, SC Hoptrade SRL, SC MRG AG SRL.

ANI a mai stabilit ca Daniel Akos Mora a incalcat si regimul juridic al incompatibilitatilor.

Citeste si despre: ANI, DNA, Mures, incompatibilitate, achizitii publice.


Articole cu aceeasi tema:
Ioan Botis va fi cercetat de procurorii DNA pentru conflict de interese
Maria Cotunoaei, vames din cadrul Autoritatii Nationale Vamale, trimisa in judecata pentru luare de mita
PROCES: Fostul director al Aeroportului Bucuresti-Baneasa, Florin Paul Fulger aterizeaza din nou la DNA


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Un consilier judetean din Targu Mures a castigat pe banda rulanta contracte din bani publici. ANI cere DNA cercetarea consilierului Daniel Akos Mora pentru coruptie

  1. Ingrid

    Oare e vina omului ? Chiar nu am inteles prin ce se face vinovat ca i s-a atribuit castigarea licitatiilor. Poate ar fi bine sa reveniti cu explicatii.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *