Romania Curată

Un alt înalt prelat a fost chemat la DNA în dosarul cărților scrise în penitenciar de Gigi Becali

După ce ieri a fost audiat în calitate de martor Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, astăzi a venit rândul unei alte înalte fețe bisericești să ajungă la DNA pentru a da explicații referitoare la modul în care l-a ajutat pe Gigi Becali să scrie o carte în penitenciar, cu ajutorul căreia a obținut o reducere a pedepsei. Este vorba despre Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, cel care ar fi coordonat una dintre ”lucrările științifice” ale finanțatorului Stelei și anume ”Muntele Athos, Patria Ortodoxiei”

O altă lucrare folosită de Becali pentru a ieși din pușcărie a fost ”Iubire Milostivă și Mântuitoare”, coordonată de Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza. Acesta a fost audiat ieri la DNA.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.

Reamintim că Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri și chiar dosare penale. Spre exemplu, în 2009, a fost de acord să-l bage la facultatea de teologie pe un reporter sub acoperire al României Libere contra unei șpăgi de 3.000 de euro. Ulterior s-a deschis un dosar penal în acest caz, dar în cele din urmă Teodosie a scăpat de probleme.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *