Adrian Popescu

Umbrarescu castiga contractul de reabilitare a drumurilor din Botosani si Suceava. 130 de milioane euro pentru 350 de km de asfalt

Asocierea Tehnostrade SRL/Spedition U.M.B, ambele detinute de “regele asfaltului” Dorin Umbrarescu, a castigat licitatia organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru construirea si reabilitarea drumurilor in judetele Suceava si Botosani. Valoarea contractului se ridica la 551.988.671 lei fara TVA (130 milioane de euro. Este primul contract atribuit in cadrul programului lansat de Elena Udrea de reabilitare a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local.
Umbrarescu este cunoscut pentru contractele mari primite in guvernarea PDL: autostrada Moara Vlasiei Ploiesti sau autostrada Timisoara-Lugoj.

Daca pentru constructia de autostrazi, oficialii Ministerului Transporturilor au avut supriza sa constate ca firmele au depus oferte cu preturi mult mai mici decat cele preconizate, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul acestui contract, de vreme ce suma de 551 milioane lei este aproape de suma estimata de MDRT, respectiv 569 milioane lei.

Contractul prevede reabilitarea a 116,5 km de drumuri din Botosani si 231,2 km in judetul Suceava.

Programul se va desfasura in perioada 2011-2015, platile catre constructori vor fi facute abia din 2013. Pana atunci, executantul va trebui sa asigure din surse proprii costul lucrarilor.

Durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor este de trei ani, iar rambursare a creditului este de maximum 7 ani, dar nu mai tarziu de 2020, urmand ca firma constructoare sa ofere o garantie a lucrarilor de 2 ani.

Pana in prezent, au fost depuse oferte pentru obiectivele de investitii din judetele: Neamt, Iasi, Braila, Galati, Covasna, Brasov, Bihor, Arad, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Olt, Arges, Dolj, Gorj, Satu Mare, Salaj, Suceava, Botosani, Hunedoara, Timis, Valcea, Sibiu, Dambovita, Teleorman, Prahova, Giurgiu si Ilfov.

Temenul pentru deschiderea tuturor ofertelor este 10 august, iar pana in acest moment s-au deschis ofertele pentru pachetele: Neamt-Iasi, Braila-Galati, Brasov-Covasna, Ialomita-Calarasi, Prahova-Giurgiu-Ilfov.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Umbrarescu castiga contractul de reabilitare a drumurilor din Botosani si Suceava. 130 de milioane euro pentru 350 de km de asfalt

  1. claudiu

    Nu cred ca este ilegal ca o firma romaneasca construieste sosele,a-ti vazut straini de la Bechttel cea au facut,mai nimic,si mai toti muncitorii erau straini.Noi cei din zona lui Podu-Turcului,chiar ne mandrim cu asemanea firme si patroni.
    Sa le dea dumnezeu multa sanatate.
    Claudiu

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *