Adrian Popescu

Tudose îi dă șah lui Dragnea: Voi remania miniștrii penali

Premierul Mihai Tudose a anunţat că va remania în această săptămână pe cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului.

Guvernul Dragnea II, pe ultima sută de metri

Întrebat despre un sondaj care arăta că PSD ar sta în continuare bine în preferinţele românilor, însă Guvernul ar fi preceput prost, premierul Tudose a spus că, presupunând că este adevărat, şi pleacă de la premisa că este adevărat, ori el este cel vinovat, ori sunt probleme în guvern, precum cea legată de miniştrii cu probleme penale.

“Presupunând că este adevărat, dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi. (…) Haideţi să spunem că e adevărat – ori am eu o problemă şi plec acasă, ori sunt niște probleme în Guvern şi trebuie să le rezolv”, a afirmat Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul a mai spus că în această săptămână va lua “nişte decizii dure, dar necesare”.

Întrebat dacă se referă la remanierea celor trei miniştri cu probleme penale, premierul a confirmat: “Da, la asta mă refeream”.

“Sunt trei miniştri cu probleme penale care creează probleme şi la nivel de percepție publică, şi la nivel de Comisie Europeană”, a spus premierul Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat din partea Comisiei Europene că este o problemă prezența în Guvern a celor trei miniştrii cu probleme penale, Tudose a răspuns: “Când cineva spune clar un lucru, nu este sugestie”.

Premierul a mai spus că remanierea guvernamentală va viza alţi cel puţin doi miniştri: “Mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care o să îi rog să părăsească Guvernul”.

Conform unor surse www.stirileprotv.ro, ar fi vorba despre ministrul Sănătății, Florian Bodog, ministrul Educației, Liviu Pop, sau ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc.

El a subliniat că remanierea guvernamentală va avea loc în acestă săptămână, precizând că situaţia din ultimele zile a grăbit decizia sa.

Întrebat dacă a găsit înlocuitori pentru miniştrii vizaţi, Tudose a spus că are a găsit “nişte soluţii bune”.

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizați de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Tudose, despre relația cu Dragnea: N-aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației

Premierul Mihai Tudose a mai declarat că nu poate spune că se află „într-un moment fericit” al relației sale cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Totodată, chestionat cu privire la motivele pentru care s-a ajuns în scurt timp de la numirea sa la conducerea Guvernului la această neînțelegere cu liderul PSD, Tudose a răspuns: „Nu știu, o să ne lămurim mâine”.

De asemenea, Tudose a spus că nu are ce să își reproșeze cu privire la această relație.

Pe de altă parte, întrebat dacă are ce să reproșeze altora, Tudose a afirmat: „Mâine vom face o asemenea discuție, când vorbim despre toate bărbătește. Ceea ce a contat foarte mult în decizia de astăzi, de a analiza (…) activitatea Guvernului, eficientizare, fiindcă până la urmă nu este un sport individual, este vorba de Guvern și a arunca țara în haos acum, totuși (…), nu e o oportunitate pentru nimeni, chiar pentru nimeni. Avem responsabilități, avem proiecte în derulare, dar (…) nu este nici vorba de a ne lega cu lanțuri de scaune, de a nu vrea să părăsim anumite funcții, ci dimpotrivă, eu îmi mențin opinia, guvernăm pentru oameni, și nu împotriva lor”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Tudose îi dă șah lui Dragnea: Voi remania miniștrii penali

 1. Blue

  O fumigenă. Operațiune de imagine, probabil la sfatul unor consilieri versați (Shalom, boys!).
  Despre toate astea, vor vorbi „bărbătește”, inclusiv cu doamnele din guvern. Să mai mergi la un curs despre egalitatea de gen, domnu’ prim’, și să încerci să vorbești deschis! Pentru vorbire bărbătească, apelați la Palada.
  Și la urmă, gogoașa clasică de cantină populară: guvernăm pentru oameni. Care ? Ai voștri, bănuiesc.
  Ca pe vremea lui Nea Nicu: vă interesează extrem problemele de imagine (nu de eficiență, spre exemplu) și-o și spuneți, ca proștii. Dac-ați avea ochi pentru asemenea probleme și dacă v-ar interesa, ar fi o măsură de minimă igienă să acționați înainte ca problemele să se spargă în presă ca niște buboaie. Centrul de greutate al preocupărilor voastre e altul, nu imaginea, nici proiectele, nici oamenii: cașcavalul. Ăsta e Dumnezeul vostru dintâi și de pe urmă.

  Reply
 2. TR.

  Și azi au ieșit împreună (D&T) și s-au împăcat! Au realizat câteva lucruri:
  – au ocupat tot spațiul mediatic (dușmanul a fost înlocuit cu unul dintre ei, de oriunde ai privi!);
  – au creat un abur de aparență de democrație internă;
  – îi anesteziază pe naivii din opoziție care așteaptă o luptă intestină în PSD.
  Ca bonus pentru beneficiarii de lobotomii, au ieșit și-au zis PUBLIC că lui Tudose i se reproșează legăturile cu serviciile!!! Este ca și când ai zice că ai o viperă în casă și că o suspectezi c-ar fi veninoasă!!! O fi Dragnea de la țară, dar ar fi greșit avionul de Brazilia dac-ar fi fost atât de prost!!! Acum, sunt mai multe variante: ori nu e viperă, ori i-ai smuls colții, ori ești și tu viperă, ori te-au / v-au sfătuit consilierii să dați un os moale de ros publicului.
  Ca un făcut, tov. Teodorescu vine diseară pe Digi să dea și el un sondaj, așa ca din întâmplar taman acum! Rușii fac aplicații militare, serviciile noastre fac aplicații cu sondajele!!! Ori poate se dau examenele restante la Băneasa, sesiunea de toamnă, disciplina de Sondaje, cu conf. univ. dr. Coldea, la rândul lui, sub coordonarea …. (vom afla zilele următoare, poate…).

  Reply
 3. CMC

  Parca si plagiatul era penal.
  Si daca Tudose nu a plagiat…Chiar la Academia de Informatii. Si chiar cu Oprea…
  Si el s-a speriat de cat a plagiat, de a cerut sa i se retraga titlul.
  Cum de nu are dosar penal pentru plagiat, e un mister securist…
  Deci, avem un Prim Ministru penal?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *